(FOTO) Napali maloljetnog azilanta i slali mu prijeteće poruke: ‘Ti si samo sirijski doručak za nas’

Facebook / Ilustracija

Udruga Are You Syrious, koja pomaže imigrantima, na svojoj je stranici na Facebook objavila screenshotove šokantnih i brutalnih prijetnji koje su u Zagrebu upućene jednom maloljetnom imigrantu iz Iraka. S obitelji se nedavno doselio u jedan zagrebački kvart, a ubrzo su mu počele pristizati uznemirujuće prijetnje i poruke na Facebooku.

“Bez oružja jer ako ga budeš imao, glava će ti odletjeti kao da si u Siriji”, “I kolcem i lancem i bokserom u glavu za Dinamovu slavu”, “Na mojem si tlu, život će ti postati pakao sada”, “Ne možeš mrdnuti bez moje dozvole”, “Tvoj život je teror od sada”, “Ti si samo sirijski doručak za nas”, “Nitko te ne želi ovdje” samo su neki od njih.

Međutim, nije stalo samo na tome. U Udruzi navode da je maloljetnika zlostavljač s dvojicom svojih prijatelja i fizički napao, a nakon što su stigli otac i brat napadnutoga, zlostavljači su im nastavili prijetiti.

“Ovo je realnost integracije u RH – donosimo samo dio divljačkih prijetnji koje su upućene maloljetnom azilantu iz Iraka koji je u Hrvatsku došao bježeći od ISIL-a, a čija se obitelj nedavno doselila u jedan zagrebački kvart. Isti ga je nasilnik, kojeg napadnuti maloljetnik ne poznaje od ranije, u pratnji još dvojice mladića dočekao i na autobusnoj stanici u susjedstvu te ga je fizički napao.

Maloljetnik koji se u trenutku napada vraćao iz škole uspio je pobjeći nasilnicima i pozvati oca i brata da dođu po njega. Dok su se zajedno vraćali kući, na početku ulice u kojoj žive iznova su ih dočekala četiri njima nepoznata mladića koji su im nastavili prijetiti.

Slučaj je prijavljen pravobraniteljici i policiji od koje očekujemo brzu i efikasnu reakciju. Napadnutoj obitelji podršku pružaju volonteri udruge Are You Syrious i JRS – Isusovačka služba za izbjeglice“, navode u objavi na Facebook stranici udruge.

Policijski službenici I. policijske postaje Zagreb odmah po saznanju za događaj započeli su kriminalističko istraživanje, kazali su za 24sata u PU zagrebačkoj.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela tjelesne ozljede i kaznenog djela  prijetnje, a sve u svezi sa zločinom iz mržnje na štetu maloljetnog državljanina Iraka, policijski su službenici pritvorskom nadzorniku predali maloljetnog hrvatskog državljanina dok su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće”, rekli su iz policije.


Komentari