(FOTO) MJESECIMA ISTRAŽIVALI TROJAC: Policija kod njih našla alat za provale i veliku svotu novca! Evo za što ih se sve sumnjiči

Ilustracija (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Suradnjom Policijskih postaja Benkovac-Obrovac i Zadar te službenicima kriminalističke policije dovršeno je višemjesečno opsežno kriminalističko istraživanje, javlja PU zadarska.

Zbog sumnje da su počinili 17 imovinskih kaznenih djela na zadarskom području, policija je istraživala trojicu hrvatskih državljanina u dobi od 35, 47 i 48 godina.

Osumnjičeni je trojac u noći s 27. na 28. siječnja provalio u trgovinu iz koje su otuđili cigarete, alkoholna pića, suhomesnate proizvode i razne druge artikle, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja.

Policajci su u 4:45 sati, prema ranijim informacijama o počinjenom kaznenom djelu i mogućim počiniteljima, na državnoj cesti DC-6007 zaustavili automobil Volkswagen Passat koprivničkih registracija. Njime je upravljao 35-godišnjak, dok se u vozilu nalazio i 48-godišnjak, na suvozačkom mjestu.

Dok njih he pronađen alat pogodan za provalu, kao i predmeti za koje se sumnja na potječu iz kaznenog djela. Muškarci su uhićeni, a automobil je prevezen u krug policije.

Nalogom Suca istrage Županijskog suda u Zadru vozilo je pretraženo, a u njemu su pronađeni otuđeni predmeti, koji su vraćeni oštećenoj trgovini.

Uz ovo, osumnjičene se sumnjiči i da su od travnja 2022. do siječnja 2023. na širem zadarskom području, točnije Pridragi, Novigradu, Maslenici, Ljubču. Ninu, Raštanima Donjima i Šimunima provaljivali u razne trgovine. Iz njih su otuđili novac, veću količinu raznih cigareta, alkoholnih pića i drugih raznih prehrambenih proizvoda.

Također, 48-godišnjaka se sumnjiči da je u rujnu 2017. provalio u benzinsku postaju u Zemuniku, te u benzinsku postaju u Polači u studenom 2017. Prošlog je listopada, sumnjiče ga, u Viru oštetio alarmne uređaje i provalio u skladište benzinske postaje. Tijekom tih je provala otuđio novac i veću količinu raznih cigareta.

Trećeg su osumnjičenika, 47-godišnjeg muškarca, uhitili tijekom kriminalističkog istraživanja. Njega, uhićenog jučer, 29. siječnja na području Zadra, sumnjiči se da je zajedno s dvojicom osumnjičenih sudjelovao u provali u dvije benzinske postaje i u šest trgovina.

Dok mi je provalnički alat oduzet zajedno s ostalim predmetima koje su koristili, ukupna materijalna šteta je oko 100 tisuća eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru proslijeđena kaznena prijava zbog kaznenih djela “Teška krađa”, te su 35-godišnjak i 48-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku PU zadarske u zakonskom roku.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u suradnji s drugim policijskim upravama.


Komentari