(FOTO) KAKVA JE OVO TRAGEDIJA MOGLA BITI! Gasili požar pa između greda, na krovištu kuće pronašli uglavljenu pušku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

U Osječkoj ulici u Dubravi, zagrebački su vatrogasci kasno navečer u nedjelju pozvani na intervenciju u kojoj je gorjelo krovište obiteljske kuće. Vatra je ugašena, a na svu sreću ozlijeđenih nije bilo, no lako je sve skupa moglo prerasti u tragediju.

Kako naime sada javljaju iz Vatrogasne postrojbe u Zagrebu, uglavljenu među gredama, na potkrovlju kuće pronašli su pušku. Vatra je došla i do nje pa je i sama kao i okolno drvo počađavila.

“Prilikom gašenja požara naši vatrogasci su u izgorenom krovištu naišli na oružje. Upozoravamo građanstvo da ilegalan posjed oružja opasan na više načina te ih pozivamo da svoje oružje dragovoljno predaju policiji pozivom na 192. Dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija je moguća ako građani sami prijave oružje dok u svim drugim slučajevima slijedi prijava”, zaključili su vatrogasci koji su priložili i fotografiju oružja.

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Inače, PU zagrebačka na požarištu je provela očevid pa zaključila kako je obavljenim očevidom utvrđeno da je požar izbio najvjerojatnije uslijed prijenosa topline s metalne cijevi dimnjaka na drveni dio krovišta odakle se proširio na krovište i unutrašnjost potkrovlja. Materijalna šteta zasad nije utvrđena, zaključuju.


Komentari