FOTO JEZIVI DETALJI IZNUDE Prijetili, tukli ga i prisilili ga da iskopa vlastiti grob! Pretresom stana osumnjičenih uslijedio je još jedan šok

Foto: PUZ

Zagrebačka policija objavila je detalje dramatične iznude ovog petka. Nakon dovršenog  kriminalističkog istraživanja, tri muškarca (53,32 i 42  godine) završila su u pritvoru zbog sumnje na iznudu.

“Sumnja se da su se krajem travnja 2022. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni (53 i 32) prema prethodnom dogovoru našli s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice te su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, a zatim su se sva trojica vozilom uputila na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak”, izvijestili su iz PUZ-a.

Za vrijeme vožnje, žrtvi su prijetili vatrenim oružjem i zastrašivali ga. Kada su došli do adrese gdje živi 42-godišnjak, premjestili su se u drugi auto i uputili u šumu.

Foto: PUZ

Prisilili ga da si iskopa vlastiti grob

“Po dolasku osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će si skončati život”, priopćila je policija.

Nakon fizičkog napada i verbalnih prijetnji, strpali su 35-godišnjaka u prtljažnik i dovezli natrag u Zagreb.

“Za vrijeme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku postavljajući mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. Idućeg dana, oštećeni je pribavio zatraženi novčani iznos te ga donio na dogovoreno mjesto, točnije u ugostiteljski objekt na području Črnomerca gdje su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca”, navodi zagrebačka policija u priopćenju.

U pretresu stanova pronašli i mine

No, žrtva je sve prijavila policiji te su mu službenici priredili klopku i uhitili četvoricu muškaraca, dok je na području Policijske uprave krapinsko-zagorske uhićen jedan osumnjičenik.

Foto: PUZ

Temeljem naloga suda obavljene su pretrage domova kojim se koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi koji se povezuju s navedenim kaznenim djelima.  Kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Tijekom provedenom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako dvojica uhićenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima nisu počinitelji kaznenih djela te su pušteni na slobodu. Preostala trojica osumnjičenih završila su u pritvoru dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari