(FOTO) JEDVA GA UHITILI: Ženu držao vezanu u sobi, policajce napao elektrošokerom, ali ni to nije sve

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

U pulsku bolnicu se s lakšim ozljedama glave i tijela i ozljedama od vezanja javila 40-godišnjakinja koju je 30-godišnjak danima držao zatočenu u sobi. Kako neslužbeno doznaju 24sata, nesretna je žena bivša djevojka nasilnika.

Njegovo privođenje nije bilo nimalo jednostavno, a rezultiralo je ozljeđivanjem dvaju policajaca elektrošokerom. Policija je izvijestila da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnja, protupravno oduzimanje slobode, neovlašteno slikovno snimanje, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i prisila prema službenoj osobi, a da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Neslužbeno se saznaje kako je 20-godišnja suučesnica nasilnikova sadašnja djevojka.

Policija je intenzivno tragala posljednjih nekoliko dana za muškarcem za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je prosincu prošle godine počinio kaznena djela na štetu 40-godišnje žene.

“Policija je 12. prosinca zaprimila dojavu da je 40-godišnjakinja uspjela pobjeći muškarcu koji ju nekoliko dana držao zatvorenu u stanu. Utvrđeno je kako je osumnjičeni 9. prosinca u stanu u Puli fizički napao ženu, vezao joj ruke lisicama i zaključao je u stan, a potom ju je u večernjim satima automobilom prevezao u drugi stan na području Pule. Tamo je ženu ponovno fizički napao, prijetio joj je te ju je do 12. prosinca držao zaključanu u jednoj sobi. Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku. Žena je 12. prosinca uspjela iskoristiti nepažnju počinitelja i pobjeći, a kod 30-godišnjaka je ostalo njeno vozilo koje je muškarac neovlašteno uzeo. Ženi je u pulskoj bolnici pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena”, rekla je Nataša Rogić iz policije.

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

40-godišnjakinja je danima bila zatočena i zlostavljana, a uspjela je 30-godišnjaku pobjeći kada ju je nakratko pustio iz “sobe pakla”, pa je iskoristila njegovu nepažnju i pobjegla glavom bez obzira. Policajci su tragali za počiniteljem, a 2. veljače ove godine oko 1 sat uočili su na Usponu Vincenta iz Kastva sumnjivog muškarca te su mu pokušali provjeriti identitet.

On se oglušio na zapovjedi policijskih službenika te je pružao otpor, zbog čega su policajci nad njim bili primorani primijeniti sredstva prisile.  Prilikom uhićenja 30-godišnjeg muškarca, policija je kod njega pronašla 12.7 grama amfetamina, 7.1 gram marihuane i pet tableta Normabela, te mu je izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Komentari