(FOTO) Gusti crni dim u Novom Zagrebu: Požar na krovu nove zgrade u Središću

FOTO: Zagreb.info

Oko 10:25 sati u subotu na vrhu zgrade na gradilištu između MSU-a i Kauflanda u zagrebačkom Središću, u Ulici Brune Bušića, došlo je do požara na vrhu zgrade. Gusti oblak crnog dima širi se Novim Zagrebom.

Na teren je odmah izašlo pet vatrogasnih vozila s 20 vatrogasaca, a kako su nam kazali iz Javne vatrogasne postrojbe, zabrinuti građani zvali su cijelo vrijeme jer je dim bio vidljiv iz cijelog Zagreba.

Radilo se o požaru građevinskog materijala na zgradi u izgradnji, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe. Na terenu su bili i djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Požar je brzo ugašen i nema žrtava.

FOTO: Zagreb.info

Riječ je o zgradi protiv čije su izgradnje stanovnici Središća prosvjedovali prije dvije godine, nakon što je na zemljištu uz MSU izgrađen veliki trgovački centar.

Dio zemljišta na toj parceli grad Zagreb je zamijenio za zemljište u Dubravi-Granešini.

“Prosvjedujemo protiv netransparentnih postupaka izmjena urbanističkih planova, protiv megalomanske gradnje tik uz MSU, protiv budućeg prometnog kolapsa u našoj četvrti (trgovački centar izgrada) i protiv trajnog narušavanja vizure humanog urbanizma u Središću i Novom Zagrebu, a sve u cilju zaštite kulturnog dobra našeg grada“, napisali su tada u najavi prosvjeda.

FOTO: Zagreb.info


Komentari