(FOTO) Brat Filipa Hrgovića tražio da se čovjeku baci bomba u dvorište: Opet ima problema sa zakonom!

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je Matiju Hrgovića, brata poznatog boksača Filipa Hrgovića, zbog sumnje da je zastrašivao muškarca i prijetio mu. Sve je kulminiralo bacanjem ručne bombe u dvorište oštećenog., piše Index.hr

Policija je izdala i službeno propćenje u kojem jasno ističe kako je motiv za ovakvu akciju bio novac. Ovo nije prvi put da brat najboljeg zagrebačkog boksača ima problema sa zakonom.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 25-godišnjak, zajedno sa za sad nepoznatim počiniteljima u vremenskom periodu od početka 2018. godine do veljače 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom protupravno pribavi postojeću tražbinu od oštećenog u iznosu 15.000 eura, kontinuirano dolazio do adrese prebivališta oštećenog na području Sesveta, zastrašivao ga i držao u neprestanom stanju straha, tako da je u više navrata sam ili u društvu drugih osoba koristeći više različitih osobnih vozila, prolazio ispred njegove obiteljske kuće, čime je naglašavao svoju prisutnost i pritisak u odnosu na oštećenoga. U nekoliko navrata, oštetio je obiteljsku kuću bacajući kamenje i druge predmete kojom prilikom su oštećene staklene površine, nakon čega je osumnjičeni sam ili u društvu s drugim za sad neutvrđenim osobama dolazio na adresu stanovanja oštećenog te mu verbalno prijetio”, započeli su oni svoju detaljnu priču.

“S obzirom na to da osumnjičeni nije uspio u namjeri naplate, nastavio je s daljnjim zastrašivanjem oštećenog i njegove obitelji, kojom prilikom je angažirao, za sad nepoznatu osobu, da baci ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće oštećenog, slijedom čega je dana 25. siječnja 2020. godine oko 3 sata zasad nepoznata osoba to i učinila. Uslijed toga došlo je do oštećenja obiteljske kuće i drugih okolnih kuća, pri čemu je nastala materijalna šteta od oko 7000 kuna.

Prilikom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga stana i drugih prostorija kod 28-godišnjaka na području Sesveta za kojeg se posumnjalo da bi mogao biti povezan s navedenim kaznenim djelima. Tom prilikom je u neovlaštenom posjedu pronađeno 13 ručnih bombi koje su od njega oduzete. Poradi navedenog, 28-godišnji muškarac je uhićen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari’ te priveden pritvorskom nadzorniku uz podnesenu kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđena povezanost tog 28-godišnjaka s ovim kaznenim djelom oštećenja tuđe stvari”, zaključila je policija.


 

 

 

 

Komentari