(FOTO) Bomba je ipak prava: Doznaje se i tko je vlasnik Porschea ispod kojeg su pirotehničari deaktivirali eksplozivnu napravu

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Policija i pirotehničari okružili su u ponedjeljak poslije 13 sati servis Porsche Inter Auto na zagrebačkom Jankomiru i evakuirali ljude nakon dojave o mogućem nalasku bombe, piše 24sata.

Muškarac je dovezao automobil na u servis, a radnici su pronašli improviziranu eksplozivnu napravu kada su pokušali rastaviti automobil.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

“U 12:54 sati stranka je došla u servis na Jankomiru, rekla je kako tijekom vožnje osjeća nešto čudno oko kotača. Dečki koji rade su pogledali što se događa i onda su uočili čudnu spravu. U istom trenutku pokrenuli smo evakuaciju zgrade, i obavijestili policiju. Za to nam je trebalo 5 minuta. Potom je došla policija, protueksplozijski odjel PU Zagrebačke i oni su krenuli sa utvrđivanjem situacije. Istraga je u tijeku”, rekao je direktor društva Porche Inter Auto Vedran Prasnikar.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Pregledom je utvrđeno da je bomba prava, te da je postavljena kod hladnjaka motora, pa je vjerojatno stranka struganje osjetila o ventilator, a ne kraj kotača. Porsche Carrera je bio njemačkih registarskih oznaka, a neslužbeno se doznaje da je vlasnik vozila Hrvat, koji ima tvrtku u Njemačkoj.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nedavno se vratio i s autom je sad neko vrijeme u Zagrebu, te je nepoznato tko i kada mu je podmetnuo eksploziv ispod auta.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Bomba je deaktivirana oko 16 sati u salonu na Jankomiru.


Komentari