(FOTO) AGONIJA NA AERODROMU: Zagrebački policajci uhitili mladog Brazilca koji je preko ‘Franje Tuđmana’ u Hrvatsku unio brdo kokaina

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebačka policija završila je istraživanje nad 32-godišnjakom iz Brazila koji je u petak “pao” u Zračnoj luci “Franjo Tuđman”, i to jer je u kozmetičkim proizvodima i omotima bombona pokušao prošvercati hrpu kokaina.

Sumnja se kako je Brazilac početkom srpnja u Sao Paolu preuzeo avionske karte za putovanje linijom Sao Paolo-Pariz-Zagreb. Osim karata, dobio je i tisuću eura, ali i šest bočica kozmetičkih proizvoda u kojima je pokušao prošvercati oko 1,500 grama kokaina.

Drogu je pokušao prenijeti u i – paketićima bombona, njih 43, a u njima je sakrio 927 grama kokaina.

U Zagreb je sletio u petak, a kozmetičke proizvode i “bombone” sakrio je u osobnu prtljagu, ali su ga na aerodromu “skužili” te je uhićen.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, javlja policija.

Inače, nedavno je u zračnoj luci u Zagrebu pala i njegova deset godina mlađa sunarodnjakinja, a isto je krenula iz Sao Paola. Drogu je ušila u odjeću, no nije prošla ispod radara carinicima.

U akciju bacila u dogovoru sa nepoznatim muškarcem. Na aerodromu u Sao Paolu, u kanti za smeće je uzela torbicu unutar koje su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1080 grama.

Nakon što je sletjela iz Lisabona u Zagreb, vrlo brzo je nad njom obavljen carinski pregled, a pronađena su dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain,  navodi se u policijskom priopćenju.

Foto: PUZ
FOTO: PUZ
Foto: PUZ

Komentari