FIZIČKI NAPAO FOTOREPORTERA: Vlasnik velikogoričkog hotela urlao ‘Go**o jedno, tko te poslao’

“Uhvatit ću te, govno jedno! Što slikaš, tko te poslalo, naći ću te!”, urlao je Stjepan Vrban, vlasnik velikogoričkog hotela Garden Hill, dok je trčao za fotoreporterom agencije Pixsell Goranom Stanzlom. Naime, Stanzl je prije dva dana s nogostupa fotografirao hotel Garden Hill u Rakarskoj ulici u Velikoj Gorici što je vidno uzrujalo Vrbana.

Naime, o hotelu se u javnosti počelo pričati jer su nedavno tamo snimljeni Jakov Sivrić (HDZ), načelnik Stožera civilne zaštite grada Velike Gorice i Toma Vujević (HDZ), zamjenik načelnika grada Velike Gorice kako ispijaju pića u prostorijama hotela za vrijeme radnog vremena u kojem zbog epidemioloških mjera to nije dozvoljeno.

Zbog opravdanog interesa javnosti, Stanzl je snimao spomenuti hotel. No, uskoro se sasvim normalno poslijepodne pretvorilo u pakao. Vrban se prvo počeo derati na čovjeka na zadatku, a onda je na njega dignuo ruku i više puta udario fotoaparat.

Osim toga, više ga je puta udario i po desnoj ruci i po desnom ramenu, nakon čega je Stanzl potrčao kako bi pobjegao od razjarenog vlasnika hotela.

No Vrbanu nije bilo dosta pa ga je krenuo ganjati, a nesretni fotoreporter čim prije je ušao u auto i nazvao policiju.

“Policija je 27. veljače oko 12 sati našla Vrbana te ga je privela zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno jer se na javnom mjestu ponašao na osobito drzak način, vrijeđajući Stanzla. Nakon što je policija porazgovarala s njim, odveden je na Općinski sud u Velikoj Gorici gdje je novčano kažnjen sa 1000 kuna.

Kako su se stranke odrekle žalbe, presuda je odmah postala pravomoćna, a Vrban ima rok od mjesec dana da plati kaznu”, priopćeno je iz policije, prenosi Večernji.

Iz agencije PIXSELL osuđuju napad, ali pozdravljaju brzu reakciju suda.

“Samo sam radio svoj posao koji je u interesu javnosti, a ljudi trebaju shvatiti da se ne mogu agresivno ponašati i napadati druge”, kratko je Stanzl prokomentirao kaznu koja je izrečena Vrbanu.

 


Komentari