FILMSKA PLJAČKA DOBILA SRETAN KRAJ: Uhvaćen lažni policajac koji je na autocesti ukrao sto tisuća kuna

hr.wikipedia.org

Napad je gotovo sigurno pomno isplaniran, to jest, napadači su znali točno koga pljačkaju, te da je njihova žrtva kod sebe imala veliku svotu novca.

Policija je uhvatila počinitelje nesvakidašnjeg cestovnog prepada koji su se predstavili kao policajci, te uz prijetnju pištoljem od 23-godišnjeg vozača uzeli više od 100 tisuća eura. Prisjetimo se, vlasnik tvrtke je policiji prijavio da su njegovog djelatnika 25. travnja oko 23 sata na autocesti kod tunela Sv. Marko zaustavila dvojica muškaraca i to na način da su mu bljeskalicama dali signal za zaustavljanje, prenosi KAportal.

Ukrali više od sto tisuća eura

Učinili su to 20-godišnjak i njegov, policiji još uvijek nepoznati kolega. Napad je gotovo sigurno pomno isplaniran, to jest, napadači su znali točno koga pljačkaju, te da je njihova žrtva kod sebe imala veliku svotu novca. Moguće da je ulogu dojavljivača imao upravo 25-godišnjak koji je osumnjičen kao pomagač.

Dvadesetogodišnjak se lažno predstavio kao policijski službenik i uz prijetnju vatrenim oružjem od 23-godišnjaka otuđio više od 100.000 eura, ključeve vozila i mobitele. U to vrijeme s osumnjičenim je u vozilu bila nepoznata muška osoba za kojom policija još uvijek traga. Ujedno, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je za pomaganje u izvršenju kaznenog djela razbojništva osumnjičen 25-godišnjak, navodi policija.

>>> ORUŽANI PREPAD NEDALEKO OD ZAGREBA: Lažni policajci presreli mladića i opljačkali ga nasred autoputa


Komentari