EVO ZAŠTO GORE AUTI PO ZAGREBU: Nije htio predati novac pa mu zapalio BMW. No, to nije sve što je oštećeno!

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i kaznenog djela iznude u pokušaju.

Naime, sumnja se da je krajem svibnja i početkom lipnja 2022. godine, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, telefonom kontaktirao oštećenog 44-godišnjaka te ga zatražio da mu preda određeni novčani iznos na ime podmirenja navodnog dugovanja pokojnog člana njegove obitelji.

Nakon što je oštećeni odbio učiniti traženo, osumnjičeni ga je u više navrata nastavio kontaktirati telefonom i porukama putem različitih aplikacija ustrajući da mu oštećeni preda novac.

S obzirom da je oštećeni i dalje odbijao dati mu novac, osumnjičeni je, sumnja se, u više navrata prijetio oštećenom da će ga usmrtiti i teško ga tjelesno ozlijediti što je kod njega izazvalo strah za osobnu sigurnost i život.

Također, sumnja se da je 3. lipnja 2022. godine oko 23.30 sati u Nehajskoj ulici prišao osobnom automobilu marke BMW“zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, a na korištenju kod oštećenog te razbio staklo na prednjim desnim vratima automobila.

Zatim je, sumnja se, upotrebom lakozapaljive tekućine i otvorenog plamena, zapalio gorive elemente prednjeg dijela putničke kabine i time izazvao požar vozila.

Osumnjičeni se potom dao u bijeg dok je osobni automobil marke BMW u potpunosti izgorio, a uslijed termičkih djelovanja oštećen je i osobni automobil marke Citroen, garaža te roleta na obližnjem stanu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari