Evo što se sada događa s čovjekom koji je prijetio Plenkoviću na Facebooku

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL, Pixabay

“Ne podnosin pandure ali mi je drago što je oni pandur na Markovon trgu pareživija. Drago mi je šta ni Plenković nije likvidiran jer tog g…… ću ja rišit. Naravno da ću ga ubit legitimno, dakle nakon šta ‘pukne puška'”, napisao je Sebastijan Miše na svom Facebook profilu 14. listopada. Zbog prijetnje je 48-godišnjak zaradio optužnicu, a koji dan kasnije i uhićenje.

Prema Općinskom državnom odvjetništu u Zagrebu povod za pisanje ovih teških riječi bio je napad Danijela Bezuka koji je 12. listopada pucao po zgradi Vlade i policajcima koji su se tamo zatekli. Jedan je i teško ranjen.

“P.S. za događaj na Markovu trgu je odgovoran upravo udbaški okot Plenković“, dodao je tada Miše, koji se potom branio da je bio revoltiran onim što je smatrao nepravdom.

Tvrdio je tada da je 1997. godine otpušten iz vojske i to na temelju lažne izjave. Navodno se obraćao svim institucijama no nitko nije reagirao i pomogao mu, a danas preživljava od socijalne pomoći i nije član niti jedne političke stranke. Na Facebooku je za sebe napisao da “uvik razmišlja pravaški”.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se Miši produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja polovinom listopada. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše Večernji. 

Svaki govor mrže i prijetanja za svaku su osudu


Komentari