Evo što se događa čovjeku koji je prijetio Alemki Markotić i tražio u 100.000 eura u kriptovaluti

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/POOL

Protiv Borisa Š. koji je prijetio Alemki Markotić i još dvoje ljudi te od njih tražio da mu uplate 100.000 eura u kriptovaluti, Općinsko je državno odvjetništvo danas podiglo otpužnicu. Naime, ovaj 36-godišnjak nije bio zadovoljan radom članice Nacionalnog stožera civilne zaštite, a kako bi kompenzirao svoje nezadovoljstvo od Markotić je zatražio novac. Ona je potom pozvala policiju.

Tužiteljstvo je preciziralo da je okrivljeni hrvatski i slovenski državljanin, od 30. rujna do 5. listopada, poslao poruke na e-mail adrese troje oštećenih hrvatskih državljana u kojima je od svakog zahtijevao da mu uplate po 100.000 eura u kriptovaluti. U porukama je uputio ozbiljne prijetnje oštećenicima ako mu novac ne uplate do određenog datuma ili ga prijave policiji, dodalo je tužiteljstvo.

”Takvo postupanje je kod troje oštećenika izazvalo bojazan za njihov život, a okrivljenik u svojoj namjeri nije uspio jer su se oštećenici obratili policiji”, nadodalo je tužiteljstvo u priopćenju u kojem navodi samo dob okrivljenika.

Državno odvjetništvo zatražilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 


Komentari