EVO ŠTO JE OVOG VIKENDA POLICIJA ZATEKLA NA ULICAMA: Rekorderka napuhala 1,94 promila, a vozila je i unatrag!

Ilustracija (Foto: Policijska uprava zagrebačka)

Preventivno represivna akcija kojom je policija pojačano nadzirala promet tijekom vikenda, utvrdilo je sve skupa 589 prometnih prekršaja od petka  do ponedjeljka.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka, najviše je tu bilo prebrze vožnje (176 prekršaja), zatim vožnje bez sigurnosnog pojasa (74), pod utjecajem alkohola (66), te korištenja mobitela (44).

“(Zabilježena su) četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 213 ostala prekršaja”, sažela je policija.

No, dva incidenta posebno su se istaknula zbog rekordne koncentracije alkohola u krvi vozača i vozačica.

19-godišnjak s preko dva promila

Tako je policija oko 22:00 sati u subotu zaustavila 19-godišnjaka koji je vozio auto stranih registarskih oznaka Savskom ulicom.

Mladi vozač nije imao položen vozački, a alkotestiranjem je utvrđeno kako je u sebi imao 2.68 promila.

Policija ga je smjestila u posebnu jedinicu do otrježnjenja te su najavili izdavanje prekršajnog naloga.

Ženi (39) oduzeta vozačka 

Svega 25 minuta kasnije, policija je zaustavila 39-godišnjakinju koja je vozila auto zagrebačke registracije Samoborskom ulicom, prema Zapadu.

Policija je zaustavila jer je, nakon što je došla do kućnog broja 28, počela voziti unatrag.

Alkotestiranje je pokazalo kako je vozila s 1.94 promila alkohola u krvi, te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati. Policija je najavila kako će je odvesti na prekršajni sud.

Dok nije zabilježena nijedna vožnja pod utjecajem narkotika, s alkoholom je druga priča.

“Od 66 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 16 vozača (24,2%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 18 mladih vozača (27,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. Prilikom provođenja akcije, osam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i šest osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka”, zaključila je policija.


Komentari