Evo gdje se nalazi Kopitz, ubojica svoje djece! Neutješna majka je na ispitivanju ponavljala ‘Zašto? Kako?’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Harald Kopitz (56) koji je ubio svoju djecu i tim stravičnim zločinom šokirao Hrvatsku, ali i regiju, nakon priznanja zločina bio je nakratko hospitaliziran u KB Sestre milosrdnice te potom priveden u policiju, pa i u tužiteljstvo te Županijski sud, gdje mu je sudac istrage na prijedlog tužiteljstva odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela i zbog teških okolnosti počinjenja djela.

Kopitz se i dalje nalazi u samici Bolnice za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj, odakle ga odvode na vještačenja, gdje od njega žele doznati što je bio motiv ubojstva troje vlastite djece, piše Jutarnji list.

Zbog počinjenog zločina, Kopitzu prijeti do 50 godina zatvora.

Podsjetimo, austrijski državljanin, okrivljen je da je u noći s petka 24. rujna na subotu 25. rujna prošle godine u zagrebačkim MIinovima tabletama otrovao svoje troje djece te nakon toga pokušao i sebi oduzeti život. U iznajmljenom stanu u Mlinovima u međuvremenu je proveden očevid, na kojem je prisustvovao i Kopitz.

Ispitani svjedoci

Među ispitanim svjedocima je i Kopitzova bivša supruga, koja je u suzama davala svoj iskaz često se naglas pitajući: “Zašto? Kako?”. Prema dogovoru s njim, djeca su vikend kada su ubijena provela kod oca, a majka je bila na službenom putu, a tjedan nakon toga trebala su biti s njom. Ni njegovi prijatelji i kolege s posla koji su ispitivani o okolnostima njegova privatnog života nisu uočili nikakve naznake iz njegova ponašanja da bi se mogao dogoditi strašan zločin, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Harald Kopitz radio je kao financijski savjetnik i menadžer u nekoliko stranih kompanija, ali i u tvrtkama u Hrvatskoj, gdje je osnovao i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje, no nije mu išlo. Istovremeno, tražio je i novi posao i bio na nekim razgovorima. Bio je naviknut na visok životni standard, a zbog financijskih problema u koje je upao prijetilo mu je otkazivanje stana u Mlinovima, što je, navodno, teško primio. No, još nije objasnio motiv i razlog zbog kojeg je ubio vlastito troje djece.

Koliko je istraga bila mučna, svjedoči i to da je prilikom jednog ispitivanja svjedoka zapisničarki tužiteljice pozlilo, a policajcima koji su obavljali očevid policija je osigurala psihološku pomoć.

 


Komentari