EPILOG JAKO BIZARNE KRAĐE: Skupi bager mu ukrali u Dubravi, a pronađen je miljama daleko

Photo: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

Krađa bagera marke Takeuchi TB 290, inače vrijednog oko 100 tisuća eura i teškog više od devet tona, začudila je policiju, ali i vlasnika zagrebačke građevinske tvrtke “Joning” Josipa Nikolića. Vrijedan radni stroj doslovno je nestao preko noći iz Čulinečke ceste u Dubravi, a pronađen je u četvrtak kilometrima daleko, u mjestu Milna na otoku Braču!

U akciji vraćanja “radišnog ljepotana” sudjelovale su policijske snage iz Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije, a do ukradenog blaga odvela ih je snimka vlasnika firme. Nikolić je noćnu akciju dvojice lopova snimio nadzornim kamerama postavljenim na gradilištu, na kojima su uhvaćeni lopovi koji su demontirali GPS sustav s bagera i potom ga utovarili ispod crvene cerade u kamion MAN splitskih registracijskih oznaka.

No, dvojac nije dobro istražio stroj pa osim glavnog GPS-a nisu demontirali dodatni, koji je Nikolića i policiju odveo do prekrasnog otoka.

U četvrtak je, zajedno s kćerkom i još nekoliko ljudi, došao na Brač, točnije u uvalu Duboka, gdje je zatekao kako njegov bager uredno radi, tj. kopa na gradilištu druge firme, piše Slobodna Dalmacija.

Objašnjenje vlasnika firme koja je izvodila radove na Braču je interesantno poput same krađe. Nikoliću su rekli kako su brat i on bager uzeli u najam od njega, no šefu “Joninga” uopće nije bilo do rasprave.

Nikolić po okončanju ove peripetije nije bio raspoložen govoriti za medije o ovom slučaju jer Policijska uprava zagrebačka još uvijek obrađuje slučaj.

A bager koji nije htio ići na more, vraćen je kući.

Komentari