EPIDEMIJA NEĆE JENJAVATI DO VELJAČE: U Zagrebu gripa odnijela još jedan život

Tomislav Miletic/PIXSELL

Komplikacija gripe dovela je do upale pluća.

Najnoviji pokazatelji potvrđuju kako u Hrvatskoj dosad ima 8.200 prijavljenih slučajeva gripe. U Zagrebu je, nažalost, potvrđena još jedna smrt starije muške osobe koja je preminula od upale pluća, a koja je nastala kao komplikacija gripe, piše Slobodna Dalmacija.

Laboratorijskim nalazima utvrđeno je kako je čovjek u tijelu imao virus gripe tipa A, odnosno sezonsku gripu. Od početka epidemije gripe u Hrvatskoj, ovo je drugi smrtni slučaj u Zagrebu, a uz dva slučaja iz Splita, broj preminulih od gripe popeo se na četiri.

Prema najnovijim pokazateljima potvrđeno je kako u Hrvatskoj dosad ima 8.200 prijavljenih slučajeva gripe.

Za razliku od prošlog tjedna broj oboljelih od gripe u dobnoj skupini od 5 do 14 godina života povećao se dva puta, isto kao i u dobnoj skupini od 15 do 65 godina (radnoaktivna skupina). Najmanji porast oboljenja od gripe je u dobnoj skupini 65 godina i više i on u odnosu na prošli tjedan iznosi jedan i pol puta. To smanjeno povećanja objašnjava se činjenicom da se ova dobna skupina osoba poviše 65 godina redovito cjepi protiv gripe.

Najveći porast oboljenja od gripe, u odnosu na prošli tjedan, zabilježen je u dobnoj skupini od nula do četiri godine i to povećanje iznosi tri puta, piše Slobodna
Dalmacija.

Gripa ne jenjava, a očekuje se kako će intenzitet biti isti do kraja veljače.


Komentari