Dvojica pravosudnih policajaca prevozila su zatvorenika u Remetinec, a onda učinili nešto neočekivano

FOTO: Dnevno.hr

Korpulentni muškarac nasred ulice fizički je napao dvostruko nižu i slabiju građanku, a u sljedećem je trenutku iz kaputa izvukao nož

Ponedjeljak popodne dan je bio kao i svaki drugi za dvojicu pravosudnih policajaca. Došli su na posao u zatvor u Zagrebu, popularno nazvan Remetinec, a zadatak tog dana bio im je prevesti jednog od zatvorenika u svom službenom automobilu.

Dok su se vozili pretrpanim ulicama na kojima je carevala klasična zagrebačka popodnevna gužva, u Branimirovoj ulici na Donjim Sveticama primijetili su nešto čudno, ili bolje rečeno, nedopustivo. Korpulentni muškarac nasred ulice fizički je napao dvostruko nižu i slabiju građanku, a u sljedećem je trenutku iz kaputa izvukao nož.

Pravosudni policajci nisu razmišljali ni trenutka. Parkirali su auto, hitro iz njega iskočili te pojurili prema drskome napadaču. Savladali su ga u sekundi, savili mu ruke i položili ga na pod. Ubrzo su pozvali policiju koja je preuzela slučaj.

Svojom herojskom reakcijom pravosudni su policajci spriječili nasilnog muškarca da ozlijedi krhku ženu, a možda i njezin život.

Iz PU Zagrebačke potvrdili su za Dnevno da se incident dogodio u ponedjeljak oko 16 sati u Branimirovoj na Donjim Sveticama te da je počinitelj prekršajno prijavljen zbog obiteljskog nasilja.


Komentari