Dvojac osumnjičen za 12 razbojništava i tešku krađu

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom i 36-godišnjim državljaninom BiH zbog osnova sumnje da su zajedno počinili šest kaznenih djela razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest kaznenih djela razbojništava i jednu drsku krađu.

Sumnja se da su navedena kaznena djela počinili od 8. siječnja do 13. veljače 2018. u osam ljekarni i pet kladionica na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, na način da su se pješice ili u iznajmljenom osobnom automobilu dovezli u blizinu ljekarne ili kladionice i dok bi 36-godišnjak ostao u automobilu, 25-godišnjak bi maskiran ulazio u ljekarnu ili kladionicu te zaposlenicama prijetio plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem i otuđivao novac.

U utorak, 13. veljače oko 18.10 sati u Zvonimirovoj ulici, na počinjenju kaznenog djela razbojništva nad tri zaposlenice ljekarne, policijski službenici su uhitili 25-godišnjaka. U blizini mjesta događaja također je uhićen i 36-godišnji državljanin BiH.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 44.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičene pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari