Dvogodišnji dječak zaprimljen u Klaićevu s višestrukim prijelomima i ožiljcima od gašenja čikova

Foto: Biljana Gaurina/ CROPIX

U Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu jučer je doveden dječak u dobi od 2,5 godine kojemu su pregledom dijagnosticirani višestruki prijelomi, a uočeni su i ožiljci od gašenja čikova po cijelom tijelu.

Dovela ga je susjeda na zamolbu 19-godišnje djevojke koja ga je posljednjih mjeseci čuvala dok mu majka radi na sezoni. Susjedi je rekla da je dječak prije nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško ozlijedio te da ona ne može voditi dijete u bolnicu jer zbog nekih svojih strahova ne izlazi iz stana. Djevojka joj je predala i dječakove dokumente te se susjeda s njim zaputila u Klaićevu bolnicu, pišu 24 sata.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži. Liječnici su ostali šokirani time što su vidjeli, a ravnatelj Klaićeve, prof. dr. Goran Roić, rekao nam je da su iz bolnice odmah obavijestili policiju te da će se daljnjom obradom utvrđivati kako su točno nastale brojne ozljede i ožiljci na dječakovu tijelu.

Dijete, koje je na bolničku hitnu zaprimljeno prestrašeno i slabije uhranjeno, kaže ravnatelj, do daljnjega će biti hospitalizirano.


Komentari