Dvije verzije o ubojstvu mladog rukometaša: Ministar sumnja da su se Tot i djevojka poznavali od ranije

Foto: Facebook

Hrvatski rukometaš Denis Tot dio noći proveo je u noćnom klubu s Klementinom L. (19), Angelom Georgievskim (28) i Andrejem K. (22), koji su nakon izlaska iz diskoteke napali Tota. No, još uvijek nije jasno zašto je točno došlo do napada. Službena verzija ministra Olivera Spasovskog jest da su se Tot i Klementina poznavali od ranije te da je nešto u njihovoj vezi uzrok incidenta.

Tot i djevojka nisu se planirano sastali tu noć u klubu te su sjedili za različitim stolovima. Djevojka je cijelu noć bila u društvu Georgievskog. Među njom i Totom, prema navodima portala, došlo je do kontakta unutar kluba, ali su se najduže zajedno zadržali kasnije ispred kluba, kada su o nečemu raspravljali, što je otkrila snimka nadzorne kamere.

Navodno, piše Portal 24info do sukoba došlo jer je Tot navodno nedolično dodirivao Klementinu, dok drugi mediji pišu da je do sukoba došlo zbog svađe oko taksija. Georgievski, Klementina, Andrej i Tot iz kluba izašli oko 3:30 ujutro te su pozvali taksi. Njih četvero navodno su ušli u taksi. No u jednom trenutku je došao i peti mladić. Kada je shvatio da nema mjesta za petog mladića, Kostovski je navodno izvukao Tota iz taksija i tada je krenuo napad. No, to su sve neslužbene priče, piše Dnevno.hr.

Dovezen bez svijesti

Ono što je MUP do sad rekao da je u 3:33 iz diskoteke pozvana Hitna pomoć, koja je Tota odvezla u bolnicu u 3:54, dok je MUP primio dojavu u 4:11.

“Iz Kliničkog centra javljaju da je pacijent dovezen bez svijesti, bez srčane radnje i bez vidljivih tragova nasilja. Zatim se uključuju kolege iz MUP-a, a jedna ekipa odlazi u bolnicu. Prema razgovorima koje smo vodili s liječnicima, rekli su nam da od početka nije bilo vidljivih tragova nasilja. Hitna nas je obavijestila da su Tota zatekli na javnoj površini, ali su tražili od nas da podnesemo pisani zahtjev za davanje te informacije, što smo dobili sa zakašnjenjem.

Nismo dosad prijavili remećenje javnog reda i mira, tučnjavu ili nešto slično ispred zgrade. Snimka koja je objavljena u javnosti je iz drugog kuta, ali imamo i druge snimke i taj materijal se daje državnom odvjetniku, pokazuje tko su sudionici i što su radili. Ova snimka koja je objavljena u javnosti ne ugrožava istragu”, rekao je Spasovski.

Tot je prošli tjedan pokopan u rodnom Đakovu.

 


Komentari