Dva tjedna jela i spavala u Esplanadi i Jagerhornu, pa otišla bez plaćanja! ‘Moje je potrošačko pravo da ne platim i da odem’

arhiva hotela Esplanade

Poduzetnica i financijska menadžerica Irena D. (36) u dva se navrata koristila hotelskim uslugama na području metropole a da ih nije platila. Postala je nepoželjna gošća popularnog hotela Esplanade te Jagerhorna u Ilici. Za 14 noćenja s uslugama minibara te restoranske hrane i pića ostala im je dužna 12.887 kuna, doznaje Jutarnji.

Za nenaplaćene usluge okrivila je ukucani krivi PIN na kartici i osoblje hotela, a kad je policiji prijavljena za prevare, odlučila je račune ne podmiriti tvrdeći da je ona, zapravo, oštećena.

Prvo je od 23. do 30. prosinca 2019. boravila u sobi 239 hotela Esplanade. Konzumirala je hranu i piće u restoranu Le Bistro, a svaki trošak je odobrila vlastitim potpisom na račun sobe u kojoj je odsjela. Za zagrebačko tužiteljstvo tim je potezima djelatnike hotela držala u lažnom uvjerenju oštetivši tvrtku Esplanade Oleander za 10.288 kuna.

Ali, to nije sve, ista se 18. siječnja prijavila u ilički hotel Jagerhorn gdje je boravila do 23. siječnja 2020. Zaposlenici je dala bankovnu karticu, a prilikom unosa PIN-a dvaput je unijela krivi. Treći put ga nije htjela unijeti strahujući od blokade računa, pa je obećala skoknuti do banke i podići novac. Pritom je recepcionarki odbila predati kao garanciju osobni dokument, pa je ušla u verbalni sukob i s direktorom hotela. Bio joj je to valjan razlog da iz hotela pobjegne a da ne plati, oštetivši tvrtku Ilički rog za 2599 kuna.

Hoteli su protiv nje podignuli prijave zbog prevare, a Općinsko državno odvjetništvo za poduzetnicu, inače već i prije kazneno prijavljivanu te osuđivanu, traži 11 mjeseci rada za opće dobro.

Gospođa iz priče pak i dalje smatra kako ne treba platiti račun, te je iznijela svoju stranu priče, dok je direktor Esplanade Ivica Krizmanić rekao da je hotelsko osoblje prije podnošenja prijave više puta pokušalo stupiti u kontakt s Irenom D. radi naplate računa. Na e-mail nije odgovarala, a telefonski je obećala platiti.


Komentari