DVA MALOLJETNIKA I ‘VOĐA’: Počinili preko 40 kaznenih djela, a šteta iznosi 158.000 kuna

(FOTO. Pixabay

Dolijala tročlana banda koja je harala gradom.

Službenici iz policijske postaje Dubrava učinili su “lavovski posao”. Proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog osnova sumnje da je sam te zajedno s dvojicom maloljetnika počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, iznude, više kaznenih djela razbojništava, razbojničkih krađa, teških krađa te krađa.

Nakon provedene kriminalističkim istrage utvrđeno je da je na području Zagreba od veljače do kolovoza 2015. godine osumnjičeni 20-godišnji delikvent zajedno s dvojicom maloljetnih suradnika počinio razbojništvo, četiri drske krađe, 16 teških krađa provaljivanjem, 17 krađa te pet kaznenih djela pokušaja teških krađa.

Drska banda činila je kaznena djela tako što  su dolazili u dvorišta obiteljskih kuća, stambenih zgrada, garaža i osobnih automobila te otuđivali razni alat, bicikle, torbice, mobitele i druge predmete. Također se sumnja da je 20-godišnjak zajedno s drugoosumnjičenim maloljetnikom počinio dva razbojništva. Drugoosumljičenom razbojniku se na teret stavljaju i dvije teške krađe provaljivanjem, razbojnička krađa i tri krađe, dok su drugoosumnjičeni i trećeosumnjičeni sami počinili jedno kazneno djelo teške krađe.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak u srpnju ove godine počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu maloljetnika dok je zajedno s drugoosumnjičenim, od lipnja do kolovoza ove godine na štetu istog maloljetnika počinio kazneno djelo iznude.

Ukupna nastala materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 158.000 kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće, stoji na stranicama PUZ-a


Komentari