Držao mrtvu majku tjednima kod kuće, a susjedima govorio da je otišla u Zagreb!

Zeljko Puhovski / CROPIX

M. S. (85) pronašla je nećakinja. Čim je kročila u kuću, osjetila je strašan smrad. Sin preminule M. S. susjedima je pričao kako je njegova majka otišla s unukom u Zagreb, piše 24 sata.

“Ne razumijem kako susjedi nisu osjetili smrad? Da nitko prije nije reagirao”, još u šoku rekla je nećakinja M. S. (85) za 24 sata.

Ona je u četvrtak u kući u mjestu kraj Jastrebarskog pronašla mrtvo tijelo svoje tete. Šokirana prizorom odmah je nazvala policiju, koja je u četvrtak obavljala očevid. U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su 23. srpnja dobili dojavu o pronalasku mrtvog tijela.

Pregledom tijela nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na eventualnu nasilnu smrt. Budući da je tijelo već bilo u visokom stupnju raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju kako bi se utvrdili uzrok i točno vrijeme smrti. Prema neslužbenim informacijama, žena je preminula još početkom srpnja.

Na mjestu događaja zatekli su člana obitelji preminule, kojega su kolima Hitne pomoći prevezli u odgovarajuću instituciju. Kako neslužbeno doznaje 24 sata, riječ je o sinu preminule, a prevezli su ga u Psihijatrijsku bolnicu Jankomir u Zagrebu.


Većina susjeda obitelji s kojima su razgovarali kažu kako već neko vrijeme nisu viđali ženu, ali se nisu ni mogli sjetiti točno koliko dugo. Preciznija je bila njezina nećakinja koja ju je, do ovog nesretnog događaja, redovito posjećivala, kako bi je njegovala i pomagala oko higijene.

“Ja sam dolazila k njoj kupati je, prati, presvlačiti, čistiti, donijeti katkad jesti… Nisam dolazila svaki dan jer imam i svoju obitelj te druge obveze. Imala sam dvije tragedije u obitelji u zadnjih dva tjedna, zbog čega nisam dolazila niti sam znala što se događa”, ispričala je.

Dodala je da je njezina teta prije neke tri godine imala moždani udar, zbog kojeg je teže govorila, no mogla je normalno hodati i kretati se.

“On je svima govorio da je hrani, nekima je rekao da ju je unuk odvezao u Zagreb, jer je doista imala unuka i unuku u Zagrebu. Čim sam čula tu priču, odmah sam došla do nje provjeriti što se zbiva jer ta priča nije ‘pila vodu’”, ispričala je nećakinja. Nije znala reći zbog čega J. S. toliko dugo nikome nije prijavio smrt majke.

“Ne znam zašto to nikome nije prijavio. To nitko ne zna. On je sad u Jankomiru”, kratko je odgovorila.

Susjeda obitelji potvrdila je da su se raspitivali za M. S., no sin im je rekao da ona zbog vlastite sigurnosti nigdje ne izlazi.

“Ona se znala šetati oko kuće i po vrtu, sad se ne sjećam kad sam je zadnji put vidjela. Dosta dugo je nisam vidjela. Jednom, kad je došao kući, otvorio je vrata, a ja sam ga pitala za mamu. Rekao je da je htjela ići uz ogradu do kapelice, no kako je imala moždani, boji se da je ne bi auto udario i da je zato najbolje da je unutra. Ja nisam išla provjeravati”, rekla je susjeda. Ispričala je pritom da obitelj oduvijek živi tamo te da je s njima do smrti bio i otac J. S.

Imali su još jednog sina, koji je preminuo. Susjedi pričaju da je M. S. imala mirovinu, dok njezin sin nikad nigdje nije radio.

Komentari

loading...