Drska krađa na Trešnjevci: Starici strgnuo skupocjeni nakit s vrata! U Dubravi opljačkao kladionicu, a djetetu nasred ulice uzeli bicikl!

pexels

Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na dulje ostavlja praznima i bez nadzora što je izrazito dobra prilika za provalnike, koji očito ne miruju nikad. No, da treba biti stalno na oprezu pokazuju i prijavljena razbojništva koja su se dogodila na ulicama našeg grada i okolici – od krađe bicikla djetetu, razbojništva nad 77-godišnjom staricom, do šteta od po nekoliko desetaka tisuća kuna. Donosimo samo dio razbojništva koja su se dogodila u drugoj polovici mjeseca ( jedno prijavljeno 22. kolovoza).

Između 14. i 23. kolovoza na Maksimiru u Ulici Pavla Štoosa, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Toyota Yaris zagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 69-godišnjaka za oko 25.000 kuna.

Između 21. i 22. kolovoza, od 21 do 6.30 sati u Novom Zagrebu u Utinjskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i poslovne prostore 68-godišnjaka te otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 21. i 23. kolovoza na Črnomercu u Ulici Trsje, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio novac, oštetivši 47-godišnjaka za nekoliko stotina tisuća kuna.

U četvrtak, 28. svibnja oko 16.15 sati (prijavljeno 22. kolovoza) u Koturaškoj ulici, nepoznati su počinitelji uz uporabu tjelesne snage počinili razbojništvo nad maloljetnikom te mu otuđili bicikl. Šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

Jučer, 23. kolovoza oko 14.30 sati na Trešnjevci u Ulici Blaža Trogiranina, na ulici, nepoznati je počinitelj prišao 77-godišnjakinji te joj s vrata strgnuo nakit, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Jučer, 23. kolovoza, od ponoći do 4 sata, u Velikoj Gorici u Vukomeričkoj ulici, nepoznati je počinitelj otuđio građevinski materijal, pričinivši štetu od više desetaka tisuća kuna.

Jučer, 23. kolovoza oko 20.20 sati u Dubravi na Čulinečkoj cesti, u sportskoj kladionici, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 26-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna. Nedugo nakon razbojništva, policijski službenici su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje doveli muškarca koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom.

Zagrepčani, oprez! Džepari haraju zagrebačkim kvartom, Zagrepčanka otkrila kako varaju ljude


Komentari