DRAMATIČNI PRIZORI U BIHAĆU: Izbio golemi požar, gori tvornica! Civilna zaštita: ‘Ne idite van, zatvorite sve!’

Požar u Bihaću (Screenshot)

Dramatične scene stižu iz susjedne Bosne i Hercegovine. U jutarnjima satima izbio je veliki požar u naselju Kamenica u Bihaću. Buktinja je zahvatila u tvornicu Austrotherm u koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović izjavio je da su na terenu policijske i vatrogasne ekipe te da nastoje staviti vatru pod kontrolu.

“Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Dojavu smo dobili prije pola sata i uputili smo policijske patrole na teren gdje se nalaze i vatrogasci te nastoje ugasiti vatru kako se ne bi dalje širila. Nije još poznato ni ima li ozlijeđenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i obavi očevid”, izjavio je Beganović, piše N1.

Inače, Austrotherm je austrijska firma koja je u Bihaću s radom počela 2018. godine.

Ubrzo se oglasila i Civilna zaštita. Dobra vijest je da ozlijeđenih osoba nema, ali građani trebaju biti na oprezu.

“Odmah po prijemu dojave na teren su se uputile sve raspoložive snage jedinica za gašenje. Do sad u gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila. Ovim putem obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, te da zatvore prozore na obiteljskim kućama i ostalim objektima stanovanja. Prema do sad dostupnim podacima na sreću nema povrijeđenih ili stradalih osoba, ali je na objektu pričinjena velika materijalna šteta”, stoji u priopćenju Civilmne zaštite Grada Bihaća.

Uzrok požara, kao i više detalja, bit će poznat nakon što požar bude ugašen te se provede očevid.

Komentari