DRAMA NA LANIŠTU: U snažnoj eksploziji oštećeno desetak stanova, susjedi vjeruju da se radi o mafijaškom obračunu

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL/ Ilustracija

Iza stanara Laništa je besana noć. Oko 2.20 sati došlo je do eksplozije u jednoj od zgrada tog zagrebačkog kvarta. U stanu u kojem je došlo do eksplozije jedna je žena lakše ozlijeđena, a njezinog je supruga privela policija, javlja HRT. Svi stanari trenutno su vani.

Na mjesto događaja izašli su policajci, 11 vatrogasaca iz JVP-a Novi Zagreb s tri vozila, Hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

“Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja”, priopćio je Županijski centar.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako doznaju 24 sata, jedan je stan potpuno razoren, kao i dizalo, a oštećeno je i desetak drugih stanova. Popucale su instalacije i curi voda, a teren bi trebali doći statičari kako bi provjerili je li došlo do narušavanja sigurnosti zgrade.

Policija je ogradila područje oko zgrade, a susjedi tvrde da je eksplozija bila toliko jaka da su na stanovima iz štokova izbijena protuprovalna vrata. Kažu i da je do eksplozije došlo ispred stana u kojem živi žena s djetetom. Vjeruju da se radi o mafijaškom obračunu. Vlasnik čiji je stan oštećen zbog nemilog događaja, otkrio je da je cijeli kat uništen.

“Moj stan je blizu ovome gdje je eksplodiralo, cijeli treći kat je uništen. Vrata su izbačena iz štokova, neki imaju manje, a neki više štete”, kazao je jedan od stanara.

Policijski očevid je u tijeku.


Komentari