Doznalo se tko je odbjegli iz Remetinca: Za njim tragaju službe, mogao bi pobjeći van zemlje

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Iz KB “Sestara milosrdnica” u nedjelju je pobjegao pritvorenik remetinečkog zatvora Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije, gdje ima i prebivalište i gdje mu živi obitelj, a iskoristio je trenutak dok je bio na WC-u i napustio je bolnicu gdje je bio na liječenju, potvrđeno nam je jutros u Ministarstvu pravosuđa.

On je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem listopada donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je I. Đ. priznao krivnju, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. studenog se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Filmski bijeg iz zatvora: Pritvorenik pobjegao iz Remetinca

Nakon što je donesena nepravomoćna presuda Đorđević se žalio na rješenje o određivanju pritvora, ali mu je Županijski sud u Velikoj Gorici odbio tu žalbu i produljio pritvor.

Obrazloženje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalište u Srbiji, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga se pustilo na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuđu ili čak i pobjeći. I Đorđević je to i učinio, pa tako postoji vjerojatnost da je možda već napustio Hrvatsku. U svakom slučaju o njegovu bijegu odmah su obaviješteni i svi granični prijelazi, a sad će se daljnjom istragom ustanoviti je li bijeg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.

Kako doznaje Jutarnji list, on je u bolnici bio na liječenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio u jednom trenutku da ode na WC i nakon toga je nestao.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bijega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca.

Komentari