Dovitljivac ukrao bager u Dubravi pa ga ‘iznajmio’ građevincu na Braču, konačno predan pritvorskom nadzorniku

Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Ovaj je dovitljivi muškarac 25. veljače ove godine sklopio usmeni dogovor o najmu radnog stroja u trajanju od mjesec dana s 41-godišnjakom. No problem nastaje kada je trebalo i nabaviti obećani stroj.

Tri dana kasnije osumnjičeni je na Čulinečkoj cesti u Zagrebu došao do parkiranog bagera u vlasništvu jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu. Stroj je bio zaključan. Na nepoznati način 52-godišnjak je ušao u unutrašnjost radnog stroja marke Takeuchi te je unutra našao originalni ključ koji je bio u kabini vozila.

Potom je spomenuti bager natovario na vlastiti kamion splitskih registarskih oznaka te krenuo u Split, a zatim trajektom na Brač gdje ga je po prethodnom dogovoru s 41-godišnjakom 1. ožujka ove godine dovezao na radilište i preuzeo dogovoreni iznos od 2500 eura za jednomjesečni najam.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navode iz PUZ-a.

Podsjetimo, Josip Nikolić (54) vlasnik zagrebačke građevinske tvrtke “Joning”, ostao je bez bagera. Lopovi su preko noći demontirali GPS sustav s bagera marke Takeuchi u vrijednosti od oko 100 tisuća eura.

Ipak u smišljenom pothvatu, lopovi nisu znali da ih snima kamera na gradilištu i da neovisno o tome što su demontirali glavni GPS sustav, bager ima i još jedan dodatni čime je vlasnik bagera imao uvid u samu krađu, ali i lokaciju bagera.

Stoga su ubrzo otkrili da se bager nalazi u mjestu Milna na otoku Braču.

Vlasnik firme koja je izvodila radove na Braču objasnio je stvarnom vlasniku bagera kako su došli u posjed bagera putem posrednika, no slučaj je ipak na kraju objasnila policija.

Komentari