DORH ISTRAŽUJE SUKOB NA DESINCU: Provode izvide o policijskom postupanju

Sukob Torcide i policije (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provjerava policijsko postupanje tijekom incidenta na odmorištu Desinec u kojem je došlo do sukobe policije i navijača Hajduka.

“Ovo državno odvjetništvo provodi izvide vezano za postupanja policijskih službenika prilikom napada navijača HNK Hajduk Split na odmorištu Desinec”, rekli su iz ŽDO Velika Gorica za portal Kaštela.org.

Podsjetimo, nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru 21. svibnja, na koji navijači Hajduka nisu ušli, pri njihovom povratku u Split je na autocesti kraj odmorišta Desinec došlo do sukoba s policijom. Više policajaca pucalo je iz pištolja, službeno su ranjene četiri osobe, dok se neslužbeno priča o njih sedam, ali neki nisu željeli prijaviti ranjavanje.

Privedena su 42 navijača. Jedan od njih bio je i Mate Prlić, novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala. Nakon izlaska iz istražnog zatvora posvjedočio da je bilo policijske brutalnosti, ali i govora mržnje, jer su neki zagrebački policajci isticali kako žele “prebiti tovare”. Tužiteljstvo sve to nije moglo zakonski zanemariti.


Komentari