Dolijao je pravdi: Harao Zagrebom i Karlovcem, krao po dvorištima, prijetio taksistu!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Bosne i Hercegovine starosti 44-godine zbog sumnje da je četiri puta opljačkao i tri puta oduzeo slobodu.

Pronašli su ga na Trešnjevci u kasinu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 4. srpnja 2019. godine oko 19 sati u Riječkoj ulici, s namjerom da protupravno oduzme tuđi automobil, ušao u dvorište, prišao te zaprijetio mu vatrenim oružjem da preda novac iz torbe, nakon što je to oštećeni odbio, osumnjičeni ga je udario, s tim oružjem, u predjelu glave da bi pri tome otuđio novac i mobitel koji se nalazio na obližnjem stolu.

Nadalje je utvrđeno kako je osumnjičeni 11. siječnja 2020. godine oko 18.30 sati, u blizini ugostiteljskog objekta u Bolničkoj cesti, ušao u taksi vozilo te zatražio oštećenog da ga odveze na zadanu lokaciju. Tijekom vožnje, osumnjičeni je iz jakne izvadio vatreno oružje te zaprijetio da mu preda novac. Iz straha za vlastiti život, oštećeni je to i učinio. Potom mu je naredio da zaustavi vozilo, obojica su izašli van i pri tome mu je osumnjičeni otuđio ostatak novca. Dalje prijeteći, naredio mu je da ga dalje vozi na zatraženu lokaciju, što je on opet iz straha i učinio. Po dolasku na zatraženu lokaciju, zaustavio se na njegov zahtjev, da bi se potom osumnjičeni udaljio.

Sljedećeg dana, 12. siječnja oko 15.30 sati na Trgu Luke Botića, zaposlenica obližnjeg restorana, na zahtjev osumnjičenog, pozvala je taksi vozilo. Odmah po dolasku, osumnjičeni je sjeo na stražnje sjedalo i zatražio prijevoz do Petrinje. Tijekom vožnje, osumnjičeni je opet kao i prethodnog dana, uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio novac i mobitele, a što mu je oštećeni iz straha za vlastiti život i dao. Dolaskom do bližnjeg Graničnog prijelaza Maljevac, naredio je oštećenom da zaustavi vozilo da bi pri tome osumnjičeni izašao i udaljio se s otuđenim novcem te dva mobitela.


Ubrzo po počinjenju prethodnih kaznenih djela, samo dva dana kasnije, 14. siječnja 2020. godine oko 17.30 sati, osumnjičeni je na autobusnom kolodvoru u Karlovcu ušao u taksi vozilo, a koje je na njegov zahtjev ranije pozvala zaposlenica obližnjeg ugostiteljskog objekta. Tom prilikom osumnjičeni je zatražio vožnju do Zagreba. Dolaskom do Draganića, tijekom vožnje, osumnjičeni je izvadio oštar predmet te prijeteći otuđio, mobitel, tablet, sunčane naočale i novac. Dolaskom u uži dio Zagreba, naredio je zaustavi vozilo, da bi se pri tome udaljio sa sobom odnoseći otuđene predmete i novac.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.570 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 44-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari

loading...