Dolijao diler s Trešnjevke: Preprodavao marihuanu i tabletice, ali i lijekove do kojih je došao na ilegalan način

Foto: PUZ

Zagrebačka policija privela je 40-godišnjaka za kojeg sumnjaju da je uzgajao i preprodavao marihuanu i razne tablete.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i “Nedozvoljena trgovina”.

Sumnja se da je, protivno odredbama članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju proizvodnje i daljnje prodaje marihuane, unazad godine dana na međunarodnim WEB stranicama u više navrata kupio sjemenke cannabisa koje je potom sadio u sadnice i držao ih u stanu na Trešnjevci. Mlade izdanke biljaka odnosio je na zasad neutvrđeno mjesto, gdje ih je presađivao i uzgajao, a po sazrijevanju je lišće i cvjetne vrhove sušio i pripremao do krajnjeg proizvod. Tako je pripremljenu drogu donosio u stan na Trešnjevci gdje ju je usitnjavao i prepakiravao te potom dalje distribuirao.

Foto: PUZ

Temeljem naloga suda policijski su službenici obavili pretragu stana na Trešnjevci te pronašli drogu i razne lijekove i to jednu plastičnu kutiju ispunjenu s otprilike 85 grama marihuane, jednu plastičnu kutiju ispunjenu s otprilike 60 grama marihuane, jedan kartonski poštanski paket iz Nizozemske u kojem su se nalazila dva originalno zapakirana paketića sjemenki cannabisa, u svakom se paketiću nalazilo po 10 sjemenki te jedan originalno zapakiran paketić sjemenki cannabisa unutar kojeg se nalazilo 25 sjemenki, dvije plastične čaše sa zasađenim izdancima sjemena cannabisa, jedna digitalna vaga i 60 plastičnih vrećica namijenjenih pakiranju droge, dok je pronađeno oko 2173 tabli raznih tableta što je preko 16.221 tableta te 13 krema.

Isto se tako sumnja da je 40-godišnjak tijekom rujna 2020. godine pribavio veće količine raznih lijekova za koje je od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode, temeljem odredbi Zakona o lijekovima, potrebno odobrenje te u prometu mogu biti samo u odobrenom pakiranju s odobrenom uputom, a mogu se izdavati samo u ljekarni, što je propisano u Zakonu o lijekovima. Pribavljene je lijekove potom dalje preprodavao krajnjim konzumentima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari