Dolijali lopovi: Opljačkali mjenjačnicu u centru, ali nisu stigli dalje od granice zahvaljujući građanima

Pronađena su dvojica Rumunja koji se sumnjiče za jučerašnju krađu u zagrebačkoj mjenjačnici.

Policija pronašla i spriječila osumnjičene za krađu u mjenjačnici u Zagrebu pri pokušaju bijega s područja RH. Naime, jučer oko 15.15 sati u Centru u Praškoj ulici, u mjenjačnici, za vrijeme dok je jedan počinitelj odvlačio pažnju 52-godišnjeg zaposlenika, drugi je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi više stotina tisuća kuna, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestili su iz PU zagrebačke.

Ubrzo nakon počinjenog kaznenog djela, građani koji su se zatekli u blizini mjesta događaja, primjetili su što se događa te su policiji pružili korisna saznanja temeljem kojih su policijski službenici na području cijele Policijske uprave zagrebačke intenzivno tragali za počiniteljima.

Suradnja građana i policije rezultirala je pronalaskom oba počinitelja i to jednog rođenog 1977. godine, nakon nešto malo više od sat vremena na jednom graničnom prijelazu s namjerom bijega s područja RH, a drugog rođenog 1988. danas također u prokušaju bijega s područja RH ali na drugom graničnom prijelazu. Obojica muškaraca, državljana Rumunjske, privedena su na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.


Komentari