DOLIJALE! Provaljivale u kuću te krale nakit i novac, tijekom pljačke ulovila ih je policija

Ilustracija (Foto: Denis Jerkovic / CROPIX)

Policija je u Cerju tijekom pljačke ulovila dvije žene. Nakon dojave u subotu oko 14.20 sati da je u Ulici Podolnica u jednoj kući u tijeku provala, uočili su kako kroz prozor izlaze dvije žene. Brzom reakcijom su uhićene i odvedene u postaju na kriminalističko istraživanje.

Sumnjaju da su zajedno s još jednom ženom koja je pobjegla i za kojom i dalje tragaju, provalile u kuću. Sumnja se da su između 13.55 i 14.25 sati 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja, zajedno s 29-godišnjom ženom za kojom se traga, provalile u kuću tako što su alatom obile prozor, razbile njegovo staklo, a zatim ušle u unutrašnjost i iz kuće ukrale nakit i novac. Dio ukradenih predmeta pronađen je kod njih i vraćen oštećenom, a materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je i sumnja da je 23-godišnjakinja, zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom počinila još jedno kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju. Sumnja se da su 30. studenoga 2021. godine, petnaestak minuta iza podneva, s namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došle do kuće u Stubičkoj ulici u Sesvetama te prikladnim predmetom pokušale obiti prozor. U tome ih je uočio 51-godišnji vlasnik te su se, nakon što je povikao, dale u bijeg”, objavila je u priopćenju zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari