DOKLE VIŠE? Roditelji, pripazite na ključeve od svojih auta i djecu koja bez vozačke luduju u njima! Dvoje privedenih, jedan ide u zatvor!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

U petak i subotu zagrebačka je policija kao i svaki vikend imala pune ruke posla. Ovoga puta dolijala su dvojica mladića koji su se vozili bez vozačke dozvole, dobili visoke kazne, a jedan će nekoliko dana provesti iza rešetaka.

Dok je nadzirala promet, policija je u petak 26. ožujka oko 23:15 sati u Gundulićevoj ulici zaustavila osobni automobil  zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnji vozač. Nakon što su ga provjerili, utvrdili su  da auto vozi bez vozačke dozvole. Odnosno, vozačku dozvolu nikada niej ni stekao.

Nesavjesni vozač je uhićen te smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna, a ujedno je kažnjen i za prekršaj iz članka 16 stavak 1 Zakona o osobnoj iskaznici u iznosu od 200 kuna.

Drugi dan ista scena, drugi klinac

Sljedećeg dana, 27. ožujka oko 00:30 sati na raskrižju Maksimirske ceste i Avenije Gojka Šuška, dok su nadzirali promet, zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Nakon izvršene provjere, policija je ustanovila da je riječ o mladiću koji uopće nema vozačku dozvolu niti ju je ikada stekao.

Također je uhićen, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud gdje je proglašen krivim izrečena, mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te mu je određena kazna zatvora u trajanju od 11 dana. Odmah nakon izricanja presude, 21-godišnji vozač je prepraćen u Zatvor u Zagrebu, kažu iz policije.


Komentari