Dok su mladi partijali, on je krao po Jarunu: Uzeo cijeli ruksak s novčanikom, policajci ga uhvatili na benzinskoj kad su mu odbili karticu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Krađa” i “Računalna prijevara” u pokušaju na štetu 58-godišnjaka i jedne maloljetne osobe.

Sumnja se da je 15. svibnja oko 20.30 sati u Aleji Matije Ljubeka, odnosno, na Jarunu, došao do drvene kućice i ukrao crni ruksak u kojem su se nalazila dva bluetooth zvučnika, ključevi te novčanik s karticama.

Nakon toga je 16. svibnja u ranim jutarnjim satima, sumnja se, zajedno s još jednim zasad nepoznatim počiniteljem, došao na benzinsku postaju na Zagrebačkoj aveniji gdje su uzeli razne prehrambene artikle te ih pokušali platiti otuđenim karticama, a u čemu nisu uspjeli te su otišli praznih ruku.

Oko benzinske se motao i dan kasnije, 17. svibnja. Međutim, to nije bio pametan potez. Zapeo je za oko policiji, koja ga je uhitila i privela. Ukupna materijalna šteta nastala ovim djelima iznosi oko 3500 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu, javlja policija.

Nije jedini

Kralo se i u Stenjevcu, točnije, u Ulici hrvatskih branitelja. Nepoznata počiniteljica tamo se lažno predstavila 86-godišnjaku i ponudila mu uslugu masaže. Nakon što ju je pustio u stan, iskoristila je njegovu nepažnju i pokrala ga. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.


Komentari