DOK SU JEDNI U ŠOKU, DRUGI GA BRANE: Završio u remetinečkom zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja životinja

FOTO: Slobodni.net

I. I. (39) poznati je ljubitelj pasa, a često je bio zapisničar na izložbama.

Zagrebački grafičar I. I. (39) završio je u remetinečkom zatvoru jer mu se stavlja na teret mučenje životinja, točnije seks s njegova dva psa goniča.
Prema kaznenoj prijavi, kontinuirani gnjusni čin događao se od 2009. pa sve do proteklog vikenda, i to na području cijele države. Da je pod lupom istražitelja I. I. je doznao u inozemstvu, gdje je boravio proteklih nekoliko mjeseci. Kad je stigao poziv za ispitivanjem, vratio se u Hrvatsku ne bi li raščistio sumnje, a potom završio iza rešetaka.

Poznanici i prijatelji šokirani i zgroženi

Dosad nije bio kazneno prijavljivan, a nitko od prijatelja i poznanika ne može zamisliti da je seksualno zlostavljao svoja dva kućna ljubimca. Sve dok se ne okonča postupak, bilo odbacivanjem optužnice ili pak oslobađajućom presudom, I. I. neće vidjeti svoja dva goniča.

“Uhićen je u noći s nedjelje na ponedjeljak. Njegova obitelj je u šoku. Pa zamislite samo kakav mu se zločin stavlja na teret! Zadnji put je viđen na izložbi pasa u nedjelju. Tamo je bio zapisničar. Bila su tamo i ta njegova dva psa. Nisu djelovala terorizirano niti preplašeno. Veselo su trčkarali. To će vam isto reći i drugi ljudi iz kvarta koji ga vide dok šeće pse. Ne djeluje kao netko, barem na izvana, tko gaji čudnovate osjećaje prema životinjama. Želimo vjerovati da su optužbe lažne. Koliko smo čuli, nema nikakvih materijalnih dokaza. No opet, živi sâm pa je svašta moguće sakriti”, rekao je za Jutarnji list jedan od poznanika osumnjičenoga.

Uvjereni u njegovu nevinost

Prijateljica I.I. prisjetila agonije koju je 39-godišnjak proživljavao kad mu je prije nekoliko godina uginuo pas.

“Kakav je očaj proživljavao kad mu je uginuo pas, to mogu shvatiti svi istinski ljubitelji životinja. Psa je odveo na Veterinarski fakultet na operaciju. Imao je problema s kičmom. Na kraju su mu pronašli tumor. Pomoći nije bilo. Boljelo nas je koliko pati za psom. I onda ovakve optužbe?” čudi se prijateljica osumnjičenog I. I.

“Svi nas redom uvjeravaju u njegovu nevinost te da mu “očito netko smješta jer je aktivni sudionik na izložbama pasa na kojima vlada rivalstvo među vlasnicima jer se ulaže mnogo novca”.

Za ubijanje i mučenje životinja koje se 39-godišnjem grafičaru I. I. stavlja na teret predviđeno je do godinu dana zatvora.

Komentari