‘DOĆI ĆU TI DOMA, UBIT ĆU TE, PREBITI’ Ispred zgrade USKOK-a napao redara zbog sto kuna kazne za parking

Photo: Robert Anic/PIXSELL, Ilustracija

Zagrepčanin Damir (57) proglašen je krivim i osuđen jer je napao prometnog redara koji mu je u centru grada ostavio kaznu za nepropisno parkiranje. Redaru je i prijetio smrću.

Prema presudi, on je u prosincu oko 18 sati ispred zgrade USKOK-a u Gajevoj ulici prišao redaru i počeo mu prijetiti.

“Ukoliko ne storniraš kaznu, ubit ću te, prebit ću te, ja sam parkirao na svoje mjesto u Preradovićevoj”. Međutim, tu nije bio kraj teškim riječima.  “Doći ću ti doma za Novu godinu, gdje ću te ubiti, prebiti”, vikao je Damir redaru, koji je mobitelom pozvao policiju.

Damir mu je nakon toga mobitel izbio iz ruke, a u presudi stoji kako je to kod redara izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život. Damir je odmah uhićen te je noć proveo u policijskom zatvoru.

Na sudu je tvrdio da to nije učinio jer ne bi nikome prijetio smrću zbog stotinu kuna kazne. Međutim, nakon što je pregledana snimka nadzornih kamera, sud je povjerovao prometnom redaru te je napadač osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora.

Inače, dobio kaznu za pogrešno parkiranje jer se automobilom popeo na nogostup na dijelu rezerviranog parkirnog mjesta na kojem je bila podignuta rampa. Vozilo je zbog rampe u sredini parkirnog mjesta bilo izvan iscrtanih gabarita. On je tvrdio da je to parkirališno mjesto Matice umirovljenika Hrvatske koje on koristi.


Komentari