DOBRO POGLEDAJTE OVE FOTOGRAFIJE: Ako nekoga prepoznate, evo što biste trebali učiniti! (FOTO)

PUZ

Policija moli građane, ukoliko imaju saznanja o osobama s fotografija da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili pozivom na broj 192, kao i e-mailom na [email protected].

Na službenim stranicama Policijske uprave zagrebačke upućen je poziv građanima da se jave ukoliko prepoznaju muškarce na fotografijama.

Osumnjičen za razbojništvo u pošti

Dana 16. prosinca 2015., u poslovnici pošte u Ozaljskoj ulici, počinjeno je kazneno djelo razbojništva na način da je nepoznati počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem od zaposlenika otuđio novac. Policijska uprava zagrebačka potražuje osobu s fotografija, a radi se o: muškoj osobi starosti oko 45 do 50 godina, visine oko 165 do 170 cm, srednje tjelesne građe; u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u plavu jaknu i plave hlače, vunenu plavo-crvenu kapu i nosio je rukavice.

Osoba koja bi mogla dati obavijesti o ubojstvu

U nedjelju, 3. svibnja oko 8 sati u Sesvetama u Glavnoj ulici nepoznati su počinitelji vatrenim oružjem usmrtili 57-godišnjaka. U cilju pribavljanja korisnih informacija o identitetu nepoznatih počinitelja ovog teškog kaznenog djela, sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 116. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika donijeta je Odluka o raspisivanju nagrade u iznosu od 50.000 kuna za davanje obavijesti koje će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i na temelju obrade terena uz prije objavljeni foto – crtež osobe pribavljena je i fotografija drugog nepoznatog muškarca koja bi mogla dati bitne podatke o činjenicama na osnovu kojih bi došli do počinitelja ovog kaznenog djela.

Raspolaže saznanjima o kaznenim djelima

U svibnju i kolovozu 2015. godine na štetu 65-godišnjaka počinjena su kaznena djela teške krađe provaljivanjem i krivotvorenja isprava na način da je nepoznati počinitelj nakon provale u osobni automobil oštećenog otuđio poslovnu dokumentaciju i karticu koju je zlouporabio za iznos od više tisuća kuna. Također je na štetu 56-godišnjaka počinjena provala u stan iz kojeg je nepoznati počinitelj otuđio nakit, pričinivši štetu od nekoliko stotina tisuća kuna. Policijska uprava zagrebačka potražuje osobu s fotografija, a za koju se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenim kaznenim djelima. Radi se o: muškoj osobi starosti 25-30 godina, visine oko 175 cm, vitke tjelesne građe, plave kraće kose sa bradicom,u trenutku počinjenja odjeven u crnu jaknu, plave traperice i bijele tenisice;

Osoba koja bi mogla dati obavijesti o ubojstvu

U nedjelju, 3. svibnja oko 8 sati u Sesvetama u Glavnoj ulici nepoznati su počinitelji vatrenim oružjem počinili ubojstvo 57-godišnjaka. Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i na temelju obrade terena izrađen je foto – crtež osobe koja bi mogla dati bitne podatke o činjenicama na osnovu kojih bi došli do počinitelja ovog kaznenog djela. Radi se o muškarcu starosti 30 do 35 godina, visine oko 180 cm, svijetle puti, smeđe kose duljine nekoliko centimetara počešljane u desnu stranu, nema zaliske, nema visoko čelo, smeđih očiju, smeđih obrva koje nisu spojene, nema bore oko očiju niti na čelu, obrijan (slaba dlakavost brade), glatke kože lica, pravilnog ravnog nosa srednje veličine, nema velike obraze te ima uši srednje veličine.

Dovodi se u vezu s počinjenjem kaznenog djela na štetu djeteta

Policijska uprava zagrebačka provodi kriminalističko istraživanje kaznenog djela iz veljače 2015. godine kojim je oštećeno dijete (ili iz domene kaznenopravne zaštite djece). Nepoznati muškarac koji se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela je star oko 55 do 60 godina, visine oko 170 cm, jače tjelesne građe, prosijede kose. Bio je odjeven u tamnoplavu jaknu, svijetloplave traper hlače, crne cipele dok je na glavi nosio crnu šilt kapu s bijelim logom na prednjoj strani kape.


Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva

U petak, 6. prosinca 2013. između 18.30 i 18.50 sati dvojica su nepoznatih počinitelja ušla u obiteljsku kuću u Zagrebu, na Žutom Bregu te je jedan od počinitelja u  55-godišnju vlasnicu kuće ispalio hitac iz vatrenog oružja od kojeg je oštećena na mjestu preminula. Čuvši buku iz susjedne kuće, a u namjeri da joj pomognu na mjesto događaja došli su 53-godišnjakinja i 51-godišnjak. Potom je nepoznati počinitelj vatrenim oružjem usmrtio i 53-godišnjakinju dok je 51-godišnjaka teško ranio. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem pribavljenih podataka o opisu nepoznatog počinitelja izrađen je foto crtež.

Osumnjičeni za nanošenje teške tjelesne ozljede

Zbog sumnje da su dvojica muškaraca s fotografija 2. prosinca 2013. godine oko 10.50 sati na Savskoj cesti počinila kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, molimo građane ukoliko imaju korisne informacije o nepoznatim muškarcima da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju.  Jedan od muškaraca visok oko 170 cm, starosti oko 30 godina, jake tjelesne građe, kratke crne kose, odjeven u crnu jaknu i plave traper hlače, dok je drugi muškarac visine oko 175 cm, starosti od 20 do 30 godina, mršave tjelesne građe, obrijane glave, odjeven u jaknu bež boje, hlače ili donji dio trenirke crne boje i bijele tenisice.

Osumnjičen za razbojništva banke

Zbog sumnje da je uz prijetnju vatrenim oružjem počinio dva razbojništva u poslovnicama banke, u studenom 2012. godine na Aveniji Dubrava i u veljači 2013. godine u Sesvetama, u Zagrebačkoj ulici, tražimo muškarca s fotografija (starosti oko 35 – 40 godina, visine 170 – 175 cm, mršavije do srednje tjelesne građe, upalih obraza, smeđih očiju, kraće riđe brade).

Osumnjičen za razbojništvo na benzinskoj postaji

Tražimo i nepoznatu mušku osobu starosti oko 50 – 55 godina, visine oko 175 cm, mršave tjelesne građe, koja je uz prijetnju vatrenim oružjem u vrijeme počinjenja kaznenog djela razbojništva na benzinskoj postaji u rujnu 2013. godine u Škorpikovoj ulici bila odjevena u plavu jaknu s bijelim logom na lijevoj strani u predjelu prsa i plave traperice, plavu vunenu kapu i sunčane naočale.

Osumnjičen za razbojništva u poslovnicama za otkup plemenitih metala

Zbog sumnje da je muškarac s fotografija u prosincu 2012. godine u Ulici Alberta Fortica te svibnju 2012., i u veljači 2013. godine u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništva nad zaposlenicama u poslovnicama za otkup plemenitih metala tražimo muškarca starosti između 35 – 45 godina, visine oko 190 cm, jače tjelesne građe, okruglog lica, tamnije puti, kraće smeđe kose, u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u jaknu maslinaste ili tamnije bež boje s kapuljačom i debljom tamnom crtom duž rukava, tamniju trenirku ili hlače i obuven u crne tenisice marke „Adidas“.


Komentari