‘DOBRO JE, VALJDA SMO GA UBILI’! Šokantno nasilje, otac sa sinovima izvukao muškarca iz auta, mlatili ga pred njegovom majkom

Policijska marica, ilustracija: Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Stravični napad iz srpnja 2011. godine u Garešnici, dobio je sudski epilog, zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda jednom muškarcu u Garešnici zbog kojih je napadnuti završio u bolnici.

Kako piše Danica.hr, četiri napadača, 56-godišnji otac i njegova tri sina (32,35,38), prebili su muškarca pred njegovom majkom, nakon što su presreli auto napadnutoga izašli iz vozila te izvukli i žrtvu iz vozila.

Četvorka je svoju žrtvu izdurala po cijelom tijelu i rukama i nogama, a k tome su ga u više navrata metalnom eurokukom lupili u glavu, te ga ozljeđivali i metalnim šipkama, pa čak i kamenom.

Majka napadnutog se, prema navodima u sudu, grčevito držala za svog sina, ali su je supruge napadača otrgnule i čvrsto držale tijekom nasilja nad muškarcem.

Koliko su udarci bili žestoki, pokazuje i činjenica da se žrtva onesvijestila

“Majka mi je poslije rekla da me nisu prestajali tući dok god (otac napadača op.a) nije rekao: ‘Dobro, valjda smo ga ubili, bježmo’. Probudio sam se kad su došli policajci u civilu”, prepričala je na sudu žrtva.

Ozljede po cijelom tijelu

Napad je preživio, ali ozljede su bile šokantne.

“Prijelom nosne kosti s deformacijom, opsežne otoke i krvne podljeve cijelog lica i glave, razderotine po licu i drugim dijelovima glave, ozlijeđen bubreg i ozljede koštanog sustava lijeve očne duplje”, navedene su ozljede tijekom suđenja na Općinskom sudu u Bjelovaru.

Četvorka je i ranije osuđivana za više različitih prekršaja i kaznena djela.

Za napad iz 2011. godine, osuđeni su na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Okrivljenici su se žalili, ali Županijski sud u Bjelovaru je te žalbe proglasio neosnovanima, pa je presuda potvrđena, a napadači moraju u zatvor.

Uz to, napadnuti, prema presudi odvojene, privatne parnice, moraju platiti oko 11 tisuća eura odštete svojoj žrtvi, te k tome i 2600 eura odvjetničkih troškova što ukupno izađe oko 13 600 eura.

Međutim, ta je presuda nepravomoćna.

Inače, napadnuta žrtva je podnijela 18 prijava protiv oca i njegovih nasilnih sinova, sa suprugom je žrtva otišla živjeti u Biograda, a kuću mu je morala čuvati i policija. Za te prijetnje su napadači bili osuđeni još ranije.

Svjedoci se u strahu zaključali u kuću

Tijekom suđenja, pretučeni muškarac je naveo kako je njegova sestra, tada 16-godišnjakinja, ostala trudna s jednim od napadača, točnije, okrivljenim 32-godišnjakom.

No, obitelj žrtve time nije bila sretna i protivili su se vezi jer je obitelj otprije bila na lošem glasu.

“Jednog sam dana zatekao sestru u kući svu plavu i izudaranu i odmah sam znao što se desilo”, rekao je napadnuti navodeći da ga je sestra molila zaštitu. “Ja sam je primio, a sestra je prijavila (oca svog djeteta) da ju je tukao i on je završio u pritvoru, a ona je ostala živjeti sa sinom kod nas i otad kreću svi naši problemi s tom obitelji”, dodao je.

Napadači su pripremili obranu koja je uključivali svjedoke koji su tvrdili da su s ocem i sinovima tih dana bili zajedno pa je nemoguće da su sudjelovali u napadu.

Međutim, susjedi ispred čije kuće se napad dogodio, opovrgnuli su tu tvrdnju te su se zaključali u kuću do prestanka incidenta, prestravljeni zbog nasilja kojemu su svjedočili.


Komentari