DOBILI PRESUDU: Ukrali skupocjene satove Zdravku Mamiću, sada moraju platiti odštetu

Foto: Ante Cizmic/ CROPIX

Lopovi koji su provalili u vilu Zdravka Mamića 2016. godine i ukrali nekoliko skupocjenih satova osuđeni su na zatvorsku i uvjetnu zatvorsku kaznu, a morajui nadoknaditi nastalu štetu.

Tino M. (30) osuđen je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na 18 mjeseci zatvora, od čega 11 uvjetno ako u petogodišnjem roku ne počini kazneno djelo. Ranije je osuđivan zbog provala. Njegov suučesnik Daniel S. (24) nije osuđivan, te je dobio uvjetnu kaznu od godinu dana s trogodišnjim rokom kušnje. Obojica moraju nadoknaditi 60 tisuća kuna  koje je sud procijenio kao minimalnu štetu. Sam Mamić štetu je procijenio na 350 tisuća kuna. ali sud ga za to upućuje na pokretanje građanske parnice.

Prema presudi, Mamiću su iz kuće ukrali sat marke Hubolt s dva reda dijamanata i crnom narukvicom od kaučuka, sat marke Audemars Piguet crne boje, ručni sat marke Ulysse Nardin s crnom gumenom narukvicom i crnim kućištem, ženski ručni sat marke Rolex srebrno-zlatne boje s crnom podlogom i metalnom narukvicom, srebrnu narukvicu s privjeskom, dvije kožnate narukvice marke Balenciaga, bijele i crne boje te dva zlatna lančića.

Optuženi su na sudu priznali da su 5. veljače 2016. godine provalili u Mamićevu vilu zajedno s još dvoje maloljetnika. Jedan od njih je ostao čuvati stražu dok su ostali preskočili dvometarski zid i preko balkona ušli unutra. Na sudu su izrazili kajanje. Tino M. je od suda zatražio da uzme u obzir činjenicu da je otac malodobne djece, a Daniel S. da nikada prije nije počinio kazneno djelo.


Komentari