DO SADA NEVIĐENO Nećete vjerovati koliko je promila napuhao jučerašnji rekorder…

Zbog alkohola dobio po džepu (Foto: Pixabay)

U akciji pojačanog nadzora prometa u povodu Martinja policija je pod utjecajem alkohola zatekla 137 vozača, a ovogodišnji rekorder, zaustavljen na brodsko-posavskom području, u krvi je imao koncentraciju alkohola od 4,1 promila, priopćilo je u petak Ravnateljstvo policije.

Tijekom akcije, provedene u noći na petak 12. studenog, zabilježeno je ukupno 1438 prekršaja, od čega 410 prekoračenja dopuštene brzine, 199 nekorištenja sigurnosnog pojasa te 105 nepropisnih korištenja mobitela.

Policija je precizirala da je tijekom akcije najveća prekoračena brzina od 199 kilometara na sat izmjerena na vukovarsko-srijemskom području.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 30, utvrđen je na zagrebačkom području gdje je također zabilježen najveći broj prekršaja prekomjerne brzine (67) te nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (20). Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na zadarskom području, njih 33.

Policija ističe da su najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 38, počinili vozači od 31 do 40 godina kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1 promila, a koja je ujedno i najčešća izmjerena koncentracija alkohola tijekom akcije. Kod 21 vozača izmjerena je koncentracija od 1,5 i više promila, dodala je policija.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 13 ponavljača. Recidivisti su, prema policijskim podacima, tijekom vikenda počinili ukupno 14 novih prometnih prekršaja, piše N1.


Komentari