Djevojčica(16) iz Hrvatske pronađena na Floridi! Kubanac ju je dvije godine držao kao seksualnu robinju!

foto:Pasco County Sheriff's Office

Koliko je bitno pratiti aktivnosti djece na društvenim mrežama, posebno s kim se dopisuju, otkriva posljednji zastrašujući slučaj u kojemu je hrvatskoj policiji jedini trag bio profil maloljetnice iz Križevačko-koprivničke đupanije na društvenoj mreži i prijatelji na mreži.

Naime, djevojčica se dopisivala sa Pulidom Santana-Jiménezuom, koji se čak godinu dana dopisivao s djevojčicom, kako bi očito stekao njeno povjerenje, te je potom 14. lipnja 2018. godine došao u Hrvatsku, kako bi se našao s djevojčicom i imao s njom seksualni

Nakon susreta, svom ocu Santana-Jiménezu ispričao je da ima prijateljicu s kojom je imao seksualni odnos, ali da živi u Istočnoj Europi i da je želi dovesti u Ameriku.

Santana-Jiménez je pomogao sinu da je u srpnju iste godine dovede u Ameriku, ali nije poznato kako ju je uspio uvesti u zemlju, obzirom da je maloljetna. Djevojčica je otada živjela u Tampi na Floridi, kao Pulidova seksualna robinja. No, nakon što je djevojčica prijavljena kao nestala na području Koprivničko-križevačke županije, hrvatska policija zatražila je pomoć američkih agenata.

Američki agenti počeli su pratiti profil, a potom istražili imena Amerikanaca koji su u lipnju 2018. putovali u Hrvatsku.

Nakon dvije godine istrage identificirali su Pulida, inače kubanskog podrijetla, kao osumnjičenog da je prisilio maloljetnu Hrvaticu na seksualni odnos. Prema optužnici, njegov otac je cijelo vrijeme znao što mu sin radi sa zatočenom djevojčicom, a 24. rujna ove godine konačno je stiglo odobrenje suca da se obojicu uhiti i to po više točaka. Uhićeni su 1. listopada u koordiniranoj akciji u domovima obojice, a djevojčica je spašena.

Agenti istražuju je li Pulido prisiljavao djevojčicu na seksualne odnose i s drugim muškarcima.

Jordan Jysae Pulido (26) i njegov otac Roberto Santana-Jiménez (61) uhićeni su na Floridi zbog trgovanja seksualnim robljem, a njihova žrtva je 16-godišnja djevojčica iz Hrvatske. Istraga slučaja počela je prije dvije godine, a obojici prijeti kazna zatvora od deset godina do doživotne.

Federalni agenti surađivali su s Ministarstvom unutarnjih poslova u Hrvatskoj, a Mundo Hispánico objavio je kronologiju slučaja.


Komentari