Djevojčica upala u šaht pun vode i mulja pa završila u Klaićevoj! Potreseni otac: ‘To je bio najgori dan u mom životu’

Ilustracija (Foto: JVP Zagreb)

Ono što je trebalo biti uobičajeno pranje automobila, za jednog se oca pretvorilo u noćnu moru. U ožujku ove godine u samoposlužnoj autopraonici na području Krapinskih Toplica prao je auto, a s njim je bila trogodišnja kći.

Dok je otac prao automobil, djevojčica je u jednom trenutku stala na poklopac šahta i potonula u vodu. Šaht je bio dubok 2,5 metra i pun mulja.

“Odmah sam potrčao i krenuo se plastičnim ljestvama spuštati u taj šaht, ali sam i ja pao jer je pukla prva plastična prečka tih ljestvi. Sva je sreća da sam pao u šaht kraj djeteta, a ne na nju. Dijete je bilo kompletno u mulju kojeg je imala na licu, u ustima.

To je definitivno bio najgori dan u mojem životu. Nakon što sam kćerku izvadio iz šahta, pozvao sam policiju i hitnu, pa je supruga s djetetom u kolima hitne otišla u Klaićevu bolnicu u Zagreb”, ispričao je potreseni otac, prenosi portal Danica.

U Klaićevoj su djetetu ustanovili ozljedu noge i naveli da je bila nemirna i potresena. Djevojčica je i idući dan u bolnicu došla zbog glavobolje i povraćanja.

Za nesreću je vlasnik autopraonice optuživao roditelje jer se, kako tvrdi, šah nalazi neposredno uz prometnicu i 20 metara od mjesta gdje je otac prao vozilo.

“Nameće se pitanje kako je dijete od tri godine bez nadzora roditelja moglo otići samo do tog šahta”, upozorio je vlasnik, no sud je vještačenjem utvrdio da se šaht od očevog vozila nalazio na udaljenosti od nepuna dva metra i da je sastavni dio autopraonice.

Zbog incidenta, vlasnik autopraonice mora platiti oko 6.300 kuna odštete, kao i sudske troškove u iznosu od 7.800 kuna. Presuda je nepravomoćna, pa se sudionici na istu mogu žaliti.

Komentari