DJEČAK SE JOŠ BORI ZA ŽIVOT: Stravična nesreća u Španskom iza sebe ostavila užasne posljedice

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija

U subotu u večernjim satima u Šoljanovoj ulici pijani je vozač na zebri naletio na dvojicu blizanaca (11). Jedan od njih je vitalno ugrožen i zbrinut je u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

“Jedan pacijent stradao u prometnoj nezgodi zbrinut je u jedinici intenzivnog liječenja (JIL), intubiran i na mehaničkoj ventilaciji, stabilan, ali i nadalje vitalno ugrožen, provode se mjere intenzivnog liječenja i dijagnostike uz monitoring vitalnih funkcija. Drugi pacijent je nakon dodatne dijagnostičke obrade tijekom jučerašnjeg dana premješten iz jedinice intenzivnog liječenja na redoviti odjel, nije vitalno ugrožen” priopćili su Indexu iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Vozač je u subotu oko 18:40 sati u Ulici Antuna Šoljana naletio na dječake koji su prelazili cestu na označenom pješačkom prijelazu. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali se potom vratio. Policija je utvrdila da je imao 2.06 promila alkohola u krvi.

“13. ožujka oko 18.35 sati, 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.06 g/kg upravljao je vozilom marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana, prometnom trakom za ravno u smjeru istoka. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, prednjim dijelom vozila naletio je na dvoje djece pješaka koji su prelazili kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Vozač se potom udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć stradalim osobama.

U prometnoj nesreći obojica su teško ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti. Vozač je uhićen, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja će u zakonskom roku biti doveden i predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Izazivanje prometne nesreće’ i kazneno djelo ‘Nepružanje pomoći'”, stoji u priopćenju policije.


Komentari