Dječačića od 2,5 mjeseca koji je preživio masakr na Kajzerici prebacili u dom u Nazorovoj

Foto: Dragan Matic / CROPIX/ Ilustracija

Dječačić od 2,5 mjeseca koji je preživio masakr trenutno je u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj. Ravnateljica Doma, Jasna Ćurković Kelava nam je potvrdila da je beba dobrog fizičkog stanja te da je uhranjena. Trenutno je u grupi s najmlađim bebama. Sljedeći korak je odluka Centra za socijalnu skrb nadležnog za adresu prebivališta majke o tome što će biti dalje s dječakom, piše 24sata. 

Policija je na izvanrednoj presici objavila da je ubojica s Kajzerice rodom iz Vukovara. Imao je 36 godina i vozio je taksi. Sa žrtvom je imao bebu.

“Od 2017. je imao mjesto prebivališta isto gdje i žrtva, u Cimermanovoj. Preživjelo dijete je od jedne od žrtava i počinitelja. Možemo potvrditi da se bavio taksi prijevozom. Rođen je u Vukovaru 1983.”, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Rašić je otkrio da se osoba oko 4.40 nije htjela predati policiji već je počinio samoubojstvo.

U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje. Policija još uvijek ne može govoriti o motivima ovog nezapamćemog zločina.

Počinitelj nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela. tek je 2016. godine kršio javni red i mir na području Trešnjevke.

Radi se o obitelji i jednoj mlađoj osobi za koju se treba tek utvrditi po kojoj je osnovi bio u kući.

“Možemo potvrditi da se bavio taksi prijevozom i rođen je u Vukovaru 1983. godine”, rekao je Rašić.

“Beba je u odgovarajućoj ustanovi, zbrinuta je”, dodao je.

Na pitanje je li obitelj bila korisnik socilajnog centra, rekao je da nije te je potvrdio da do sada nije zabilježen slučaj obiteljskog nasila u toj obitelji.

“Samoubojstvo je izvršio izvan vozila”, rekao je načelnik na kraju.

Počinitelj je povezan s jednom od žrtava s kojom je imao zajedničko dijete.

Komentari