DIVLJAŠVO U CENTRU: Nasilnik napao tri dječaka, istukao ih i izvrijeđao pa pobjegao

Vozača je razbijesnilo što je jedan od maloljetnika zastao na zebri da pričeka prijatelje kako bi svi zajedno prešli.

Maloljetni trojac vraćao se iz škole, cestu su prelazili na označenom pješačkom prijelazu na Britancu. Htjeli su doći do tramvajskog stajališta.

Dok je prelazio zebru, jedan od dječaka zastao je kako bi pričekao drugu dvojicu da svi zajedno pređu na drugu stranu. Vožača koji je prolazio tim putem, očito je zaustavljanje dječaka jako razljutilo, otvorio je prozor i počeo urlati na njih, a nije se libio ni izgovoriti razne gnusne psovke.

Počelo se s vrijeđanjem, a onda je vozač fizički nasrnuo

Jedan dječak, iako šokiran vozačevim ponašanjem, pokušao je smiriti situaciju. Odmahnuo je rukom i rekao da je “bilo dosta”. Pokušao je tako smiriti bijes vozača koj s psovkama nije prestajao, ipak, čini se, da ga je to još više razjarilo. Kada su dječaci pokušali prijeći sljedeći pješački prijelaz isti vozač je izašao iz automobila i nasrnuo na trojicu 17-godišnjaka.

Nasilnik je svu trojicu počeo šamarati, a kako govore svjedoci, jednog je udarao šakom u lice. Sva trojica bila su zbunjena i vrlo prestrašena, a jedan se od straha i rasplakao, priča majka jednog od njih za Net.hr.


Škirani prolaznici svemu su svjedočili, a u dečkima je u pomoć priskočio vlasnik obližnjeg kioska s cvijećem, rekavši vozaču da radije tuče “nekog sebi ravnog”, nakon toga je zadobio udarce šakom po licu i glavi.  Nakon toga umiješala se i supruga vlasnika kioska s namjerom da pomogne, nju je nasilni muškarac samo odgurnuo, a kada su počeli prilaziti i ostali svjedoci, bijesni muškarac ušao je u svoj automobil i pobjegao.

Žrtve napada od šoka nisu mogle odgovarati na pitanja

“Djeca su bila u takvom stanju šoka da nisu bila u stanju uopće normalno odgovarati na pitanja. Nisu navikli na takve psovke, grube riječi i nasilje. Mi roditelji ih kod kuće ne tučemo pa ni oni nisu nasilni. Imaju samo 17 godina i nikad ne prave probleme. Sva trojica su odlični učenici, jednostavno dobra djeca. Možete zamisliti kako je to izgledalo, nasilnik šamara mršave 17-godišnjake”, govori potresena majka jednog od dječaka za Net.hr.

Dječaci, vidno šokirani nisu bili u stanju ni pozvati policju, tu su u pomoć pritekli svjedoci koji su ih ipak pozvali. Policijski službenici ubrzo su stigli, a neki od svjedoka sve su fotografirali i snimili djelove incidenta.

“Sin i njegovi prijatelji su nakon svega išli psihijatru. Srećom, nisu teško ozlijeđeni, osim što je jednom dječaku razrezana usnica. Mora se sankcionirati takvo nasilno ponašanje prema maloljetnicima, jer to što se dogodilo danas našoj djeci, može se sutra dogoditi bilo čijem djetetu. Ne treba nam novi slučaj Luka Ritz”, rekla je ova majka i dodala da se već obratila Suzani Ritz, majci ubijenog Luke Ritza, kako bi ona i u ovom slučaju u svojoj udruzi promicala glas protiv ovakvog nasilničkog ponašanja.

Iz PUZ-a potvrđuju da se incident desio

Roditelji su, naravno, bez razmišljanja sve prijavili policiji koja je privela trojicu dječaka i cvjećara koji je htio pomoći, ali ne i nasilnika koji je pobjegao. Iz PUZ-a su za Net.hr potvrdili da se nemili događaj desio.

“U srijedu, 5. listopada 2016. godine, u 14.07 sati zaprimljena je dojava putem OKCP-a PU zagrebačke u kojoj je navedeno da je na Britanskom trgu nepoznata muška osoba koja se koristila vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka, izudarala nekoliko osoba nakon čega je sjela u vozilo i udaljila se”, započeli su priopćenje.

“Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici zatekli su trojicu maloljetnika te su u preliminarnom razgovoru s njima i zatečenim građanima utvrdili da su navedena trojica maloljetnika u Ilici kod kbr. 69 prelazila cestu označenim pješačkim prijelazom. U tom trenutku im je nepoznati muškarac počeo trubiti, vikati na njih i psovati, ali se oni na to nisu obazirali nego su nastavili hodati dalje te su došli do tramvajskog stajališta na Britanskom trgu”, nastavljaju.

“Tada im prilazi navedeni muškarac koji je zaustavio vozilo na kolniku te ih uz povike svu trojicu udara otvorenom rukom u predjelu lica. Vidjevši navedeni događaj, prilazi im 44-godišnji građanin koji je upitao muškarca zašto tuče djecu, na što ga je muškarac udario u predjelu lica, a kako su do njih počeli prilaziti i ostali nazočni građani, sjeda u svoje vozilo i udaljava se Ilicom u smjeru zapada”, potvrđuju sve što je rekla i majka jednog od dječaka.

“Navedena trojica maloljetnika i građanin su prevezeni do službenih prostorija I. policijske postaje Zagreb gdje je s njima obavljen detaljan razgovor na okolnosti opisanog događaja, s tim da je razgovor s maloljetnicima obavljen uz nazočnost njihovih roditelja koje su u međuvremenu pozvali policijski službenici. Tom prigodom svima je ponuđena liječnička pomoć koju su odbili, navodeći da će se sami naknadno uputiti do svog liječnika”, stoji u službenom priopćenju policije.

“Ići ćemo na sud”

Majka jednog od napadnutih dječaka kazala je kako je policija podigla tek prekršajnu prijavu, ali oni će dalje na sud.

“Podignut ćemo tužbu, ali ne privatnu, već na državnoj razini, za kazneno djelo. Nama nije do novca, samo želimo da se ovakvo što više ne ponovi. Još i sada se tresem kad razmišljam o tome”, kaže gospođa Sanja.

Počinitelj poznat po nasilnom ponašanju?

Gospođa sanja je preko poznanika i majki drugih dječaka došla do informacija da je napadač već otprije poznat policiji kao agresivna osoba koja ima problema sa samokontrolom. Ogroman problem nastaje kada se počne iživljavati na nedužnoj djeci.

Policija je potvrdila da je riječ o 55-godišnjaku koji vozi automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Ispitan je, a nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje, u četvrtak je protiv njega na Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Napominjemo da će policijski službenici, u slučaju eventualnog zaprimanja liječničke dokumentacije o ozljedama trojice maloljetnika, ako su se isti naknadno obratili svojim liječnicima, obustaviti prekršajni postupak i protiv 55-godišnjaka pokrenuti kazneni postupak”, zaključuju u priopćenju policije.

Komentari

loading...