Dirljivim stihovima škola se oprostila od mladića koji je preminuo nakon naleta pijanog vozača: ‘Ti mi jednom bješe sve’

Foto: Screenshot/Pixabay

U teškoj nesreći u Velikoj Gorici koja se dogodila u nedjelju 8. kolovoza tragično je preminuo 18-godišnjak. Dirljivim stihovima Sergeja Jesenjina od njega su se oprostili i iz njegove gimnazije Velika Gorica.

“Što su snovi, što je zbilja
Kako ući u trag zori
Iza bezbroj pustih milja
Svjetiljka djetinjstva gori… a Tvoja će i dalje gorjeti jednostavnošću, srdačnošću i vedrinom kojom ćemo te pamtiti.

Doviđenja, dragi, doviđenja;
Ti mi, prijatelju, jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htjenja
obećava i sastanak, zar ne?  (S. Jesenjin)”, oprostili su se od njega ovim stihovima.

Podsjetimo, u nedjelju oko 19.10 sati 67-godišnjak je pod utjecajem 1,59 promila alkohola u krvi upravljao Volkswagen Passatom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Rakarskom ulicom u smjeru jugozapada.

Dolaskom do kućnog broja 25, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao desno na meki teren i nogostup sa zapadne strane kolnika. Nakon toga vozilo se nekontrolirano kretalo te se vratilo na kolnik i naletjelo na bicikl marke Cube kojim je upravljao 18-godišnjak, a kretao se uz rub Rakarske ulice u smjeru sjeveroistoka. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 18-godišnji biciklist, tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari