Direktor zagrebačke tvrtke sastavio lažni ugovor i pokušao ‘izvući’ 49.000 kuna od ravnateljice državnog zavoda

FOTO: Wiki

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je naknadno sastavljenim ugovorom i računom o prodaji USB stickova jednom državnom zavodu pokušao od ravnateljice te institucije naplatiti 49.000 kuna.

Policija sumnja da je 52-godišnjak kao direktor jedne zagrebačke tvrtke lažnim prikazivanjem činjenica putem pošte poslao četiri paketa u kojima su bili USB stickovi, pokušavajući dovesti u zabludu ravnateljicu jednog hrvatskog zavoda da je s njima sklopio poslovnu suradnju, a o čemu je naknadno sastavio ugovor o prodaji.

Znajući da je lažan i krivotvoren, u ugovor je unio podatke svoje tvrtke kao prodavatelja i podatke zavoda kao kupca te je na ugovor stavio žig svoje tvrtke i skenirani žig zavoda, uz skenirani potpis ravnateljice zavoda kako bi izgledao kao pravovaljani.

U pokušaju naplate naknadno je izdao račun za USB stickove i dostavio ga putem pošte na adresu zavoda u iznosu od 49.000 kuna. S obzirom na to da ravnateljica nije potpisala nikakvu poslovnu suradnju s tvrtkom osumnjičenog, kontaktirala je policiju koja je pokrenula kriminalističko istraživanje.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari